Stort test: Underställ för träning i kyla

När det är kyligt ute kommer de långärmade underställströjorna bäst till sin rätt. De ska både transportera bort svetten från huden och hålla överkroppen varm. Vi har testat årets bästa underställ.

3 mars 2015 av Martin Kreutzer

Rätt klädsel är viktig när man tränar i kyla. Då är svetten och fukten den stora fienden eftersom den gör att man snabbt blir nedkyld. Och förutom ett vindskyddande ytterlager är i synnerhet underställströjan, som bärs som innersta lager direkt mot huden, viktig för att man ska hålla sig torr och varm. I det här testet har vi därför fokuserat mest på hur torr eller fuktig respektive underställströja blir när man tränar.

Skillnaden är stor, oavsett om det är syntetiska material eller ull i tröjorna, och materialets vävteknik spelar också stor roll. Tröjor med glatta ytor känns generellt fuktigare och svalare än sidenmjuka tröjor, vars flossade insida inte ligger an direkt mot huden.

Testet avslöjar också många andra viktiga detaljer. Efter att ha testat alla underställ är slutsatsen att en liten högre halvpolokrage och lång dragkedja gör att plaggen blir ännu mer funktionella. Med det i åtanke blev det också enklare för testarna att utse vinnarna i tröjtestet.

Hitta ett underställ som passar till dig

Ladda ned pdf:en nedan och ta del av vårt stora test av 19 underställ för träning i kyla.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: