Fakta: Lättviktig dunjacka. Stoppning av gåsdun. Utsida av luftig och vattenavvisande Pertex.

Skön och lyxig dunjacka

Bra material, smarta detaljer och ett högt pris kännetecknar Peaks lyxdunjacka.

## Peak Performance Black Light Down Liner Jacket | |

Plus: Låg vikt. Varm och utmärkt passform.

Minus: Högt pris. Huvan är lite överflödig.

Pris: 3 000 kr.

Slutsats: En varm och bra jacka som tål regn. Luftig, supertunn och tar inte mycket plats när den viks ihop. Materialet och alla små detaljer är genomtänkta och påkostade. Priset är dock lite väl magstarkt.

www.peakperformance.com

Den här snygga och funktionella dunjackan från Peaks serie med kvalitetsprodukter, Black Light, skiljer sig från många andra dunjackor.

Först och främst blir man överraskad över hur tunt och lätt det välsittande plagget är. Och just detta faktum gör att jackan är användbar under i stort sett alla fyra årstider – dock med det förbehållet att det vintertid behövs ett skyddande skalplagg utanpå. Men annars har vi använt jackan under både kyliga, blåsiga och regniga dagar med enbart positiva erfarenheter. Och hoprullad tar den inte mer plats än en liten vattenflaska. Det är imponerande!

Passformen är lite mer kroppsnära än vad som brukar vara fallet när det gäller dunjackor, men det fungerar riktigt bra eftersom materialet är så tunt. Och under en skaljacka sitter plagget också perfekt.

Vi uppskattade särskilt den höga, åtsmitande kragen, de långa ventilationsblixtlåsen under ärmarna och dragskoanordningen i midjan. Huvan är självklart justerbar, även om vi inte hade någon praktisk användning för huvan.

Enda nackdelen är faktiskt priset – jackan är definitivt för dyr.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: