Produktinfo Stora ventilationskanaler i ryggen – tvåvägsdragkedja. 185 g.

Robust vindjacka

Slitstark vindjacka för riktigt ruskväder. Storm Fly imponerar med sitt relativt låga pris och många funktionella detaljer.

## Nike Storm Fly 2.0 | |

Funktion och passform Den här jackan var en positiv överraskning. Nikes formgivare har nämligen försett Storm Fly-jackan med en rad smarta detaljer. Det börjar med det nästan gummiaktiga tyget som effektivt blockerar vinden och som även står emot en rejäl regnskur – utan att jackan känns för tät! Andra bra detaljer är den silkesmjuka kragen, de mjuka muddarna vid handlederna, resåren i midjan, den väl skyddade tvåvägsdragkedjan och de figursydda ärmarna.

Med så många detaljer finns det alltid en risk att slutprodukten inte håller måttet, men den här jackan imponerar faktiskt över hela linjen. Den enda lilla svagheten är att halsöppningen är lite för vid. När det är riktigt kallt behöver man komplettera med en halsduk. Kyla och ruskväder är annars jackans främsta domän, för det här är en av testets tåligaste jackor när temperaturen sjunker och det blåser hårda vindar.

Slutsats: Den här jackan är försedd med flera detaljer som t.ex. bra ventilationsmöjligheter och ett perfekt snitt. Komforten är också utmärkt, vilket de mjuka ärmmuddarna är ett bra bevis på. Jackan är ett utmärkt val även när vädret är dåligt.

Pris: 1300 kr.

www.nike.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: