Produktinfo 235 gram (L). Ventilation i bröstet – justerbar huva – resår i livet – kardborre vid ärmsluten

Perfekt året runt

Tunn, lätt och supermjuk. Det är nyckelorden för den här vattentäta, luftiga skaljackan som tog testarna med storm.

## Helly Hansen Odin Fastpack Jacket | |

Funktion och passform Jackan är både mjuk och tunn – betydligt tunnare än de andra i testet – och den känns också fjäderlätt på kroppen. Trots den låga vikten finns det många bra detaljer. Vi gladde oss t.ex. åt jackans huva som går att justera på flera sätt samt de två markanta fickorna/ ventilationskanalerna. Samtidigt tar jackan inte större plats än en grapefrukt när den rullas ihop. Det gör att den är lätt att ha med i fickan under träningsrundan. Däremot är det lite synd att den ofodrade kragen känns lite glatt och kall.

De två långa fickorna går ned över bröstet och fungerar också som två mycket effektiva ventilationsöppningar. När de öppnas blir luftgenomsläppet imponerande bra. Den funktionen är viktig, för även om Helly Hansen också använder sig av ett luftigt membran så behövs det fler ventilationsmöjligheter för att svettransporten ska bli optimal.

Snittet påminner mer om en vanlig friluftsjacka än om en sportjacka. Det mjuka materialet gör att det känns som om jackan är rätt vid i passformen – nästan lite för vid – och det mjuka materialet innebär också att det inte finns mycket stabilitet i jackan. Det medför att det är svårt att dra upp dragkedjan med bara en hand. Rymligheten ger även gott om plats för ett mellanlager utan att rörelsefriheten inskränks. Det behövs också ett mellanplagg eftersom jackan inte är speciellt varm. I gengäld skyddar den bra mot vind, regn och snö.

Slutsats: Allsidig, bekväm och funktionell jacka – det gillade testarna. Många bra detaljer, t.ex. ventilationsförmågan och justeringsmöjligheterna, samt ett ovanligt tyg för den här typen av jacka gör Odin till ett perfekt året runt-plagg.

Pris: 2800 kr.

www.hellyhansen.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: