Fakta: Funktionell underställströja av töjbart material med få sömmar. Stl XS–XL.

Överraskande bra nyhet

Craft Active Comfort är en underställströja med både suverän komfort och bra funktion.

## Craft Active Comfort | |

Plus: Mycket mjuk och skön mot huden. Bra pris.

Minus: Inget vi kan komma på.

Pris: 350 kr.

Slutsats: Craft spelar i elitserien när det gäller funktionella underställ. Det bekräftar de med sin nya modell Active Comfort, som är ett riktigt bra val för alla som vill ha sköna och funktionella träningskläder.

www.craft.se

Det var med viss bävan som vi i fjol konstaterade att Craft skulle fasa ut sin populära trotjänare, underställströjan Crew Neck, och ersätta den med Active Comfort. Efter att vi använt den nya modellen flitigt under en månad ersattes dock vår oro av glädje. Active Comfort är nämligen en mjuk, skön, funktionell och snygg underställströja.

Craft har använt en ny stickmetod och tröjan har endast några få sömmar – främst på ärmarna. Det ger en mycket mjuk känsla samt en bra passform med minimal risk för att det ska skava mot huden. I vissa partier, t.ex. under ärmarna, är materialet luftigare och mer nätvävsliknande. Det gynnar ventilationen och innebär att tröjan också torkar snabbare.

Passformen är inte lika tajt och ergonomisk som man är van vid från föregångaren, men tröjan sitter ändå åt lagom hårt och är fortfarande lika bra när det gäller svettransport och värmereglering. Tröjan passar bra att ha under ett mellanlagerplagg och en skaljacka då det är kallt, och som enda plagg då det är varmare. Det är imponerande eftersom tröjan endast är något tjockare än den gamla modellen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: