Produktinfo Rundhalsad tröja tillverkad av 90 procent merinoull utan vare sig några smarta eller onödiga detaljer.

Klassisk och varm

Vill man ha ull närmast kroppen så är denna mjuka tröja av merinoull med ett uns syntetfiber, en perfekt lösning.

31 oktober 2012

## Falke Trekking Wool | |

Funktion och passform Falke kallar det för ”loose fi t”, men i praktiken sitter Trekking Wool rätt tajt på kroppen. Trots det upplevs den inte som för åtsittande för kombinationen av mycket ull och lite syntetiska trådar ger en utmärkt elasticitet. Testarna uppskattade också att halsringningen och ärmöppningarna var lika töjbara som resten av tröjan.

Tröjan är förhållandevis tjock. Och eftersom tjockleken beror på den stora mängden ull, så borgar det för bra värme och fuktbindning. Tröjan är också en av de bästa i testet när det gäller värmeförmågan. Yllen kliar en aning, men inte mer än att man snabbt glömmer det. Och så är tröjan överlägsen att träna med i ett lugnt till måttligt tempo.

Slutsats: Rent komfortmässigt finns det inget som kan matcha en skön merinoulltröja – som t.ex. Falkes tröja. Ventilationen är utmärkt, kroppslukten är minimal – även efter fl era timmars användning – och isoleringsförmågan är suverän. Tröjan är ganska glesvävd och det behövs därför ett tätt skalplagg utanpå när det blåser. Men det är också närmast huden som den något kliande tröjan kommer bäst till sin rätt.

Pris: 699 kr.

www.falke.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du att deltaga i något motionslopp i år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig