Läs också

Lyxig känsla

Fakta Två fram- och ryggfickor, dragsko i fållen, skyddad dragkedja

Funktionell softshell jacka

Det finns många bra detaljer i den här jackan som är en av de bästa modellerna i kategorin med softshell jackor.

19 november 2014

## Arc’Teryx Trino Jacket | |

Plus: Perfekt materialkombination + funktionella fickor.

Pris: 1 699 kr

Slutsats: Priset är högt, men det är också en suverän softshelljacka. Trino Jacket förenar det bästa från testets övriga toppmodeller och är en välförtjänt testvinnare.

www.arcteryx.com

Jackan är försedd med en rad praktiska detaljer. En av dem är fickorna på ryggen som i likhet med en cykeltröja kan rymma handskar, mössa, en energikaka eller andra småsaker. Den effektiva dragskon i fållen vittnar om att formgivarna tänkt igenom detaljerna noga.

Det som utmärker jackan mest är dock materialkombinationen. På hela framsidan och över axlarna har Arc’teryx placerat ett vindtätt och vattenavvisande windstoppermembran medan hela ryggpartiet är tillverkat av ett mjukt, smidigt och mycket luftigt material. Samma material har man valt över delar av ärmarna och – lite av ett genidrag – runt handlederna. I praktiken slår man alltså två flugor i en smäll då jackan smiter åt bra vid ärmsluten, samtidigt som ventilationen är optimal vid handlederna som ofta blir svettiga.

Att fodret inuti framfickorna är mjukt är nästan en självklarhet i den här genomtänkta träningsjackan. Den lilla elastiska mobilfickan som finns inuti den högra fickan är pricken över i.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: