Fakta: Korta tajts till crossfit och tyngdlyftning. Kevlarförstärkningar och muskelkompression. Stl S–XL.

Cool crossfitbyxa

Reebok visar upp sin allra bästa sida med dessa avancerade crossfittajts - Reebok RCF Kevlar Comp Tights.

## Reebok RCF Kevlar Comp Tights | |

Plus: Suverän passform. Mycket crossfitspecifik.

Minus: Högt pris. Utseende och design är i hög grad en smaksak.

Pris: 1 100 kr.

Slutsats: Priset är definitivt högt och utseendet gav delade meningar. Men förutom det så genomsyrar funktionaliteten varje kvadratcentimeter i tajtsen och det gör att de är mycket väl förtjänta av sitt höga betyg.

www.reebok.se

Reebok har valt att satsa allt mer på crossfitmarknaden – inte bara med attraktiva kläder för crossfitutövare, utan också med tekniska textilier som rent funktionellt är utvecklade specifikt för den allsidiga sporten. Det sistnämnda gäller definitivt för dessa mycket avancerade och något till utseendet udda tajts, som fungerar perfekt till tunga lyft.

Rejäla kevlarförstärkningar, som under testperioden visade sig vara mycket tåliga, når ned över låren där de skyddar huden mot friktionsskador när man t.ex. gör marklyft. Och logiskt nog med tanke på rådande klädtrend finns det kompression i tyget. Den är dock inte så kraftig att man upplever någon muskelstimulerande effekt; däremot gör den att byxorna sitter perfekt även under komplexa övningar som burpees, boxhopp, kroppshävningar och diversa andra fysiska utmaningar.

En särskilt bra detalj är resåren i midjan som består av ett smalt och tunt band. Det gör att inget skaver mot magen när man gör situps och andra golvövningar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: