Träningsinfo framför ögat

Testresultat: Med Varia Vision får du en synfältsskärm som du kan använda under cykelturen för att se all relevant information.

20 juli 2016

Den lilla skärmen som du monterar på dina cykelglasögon är smart att ha på mountainbiketuren.

På mountainbiken fungerar den perfekt. Med Varia Vision fastsatt på cykelglasögonen kan du se all träningsinformation direkt framför dig. Därmed kan du se om du kör snabbare eller långsammare än du brukar utan att ta blicken från vägen.

Varia Vision visar all relevant information: hastighet, distans, puls, navigering osv. Man växlar mellan skärmbilderna genom att dra fingret längs sidan på skärmen. Det fungerar bra och Varia Vision är också enkel att ställa in.

Den har dock två svagheter: skärmen gör att cykelglasögonen blir tyngre på ena sidan. Det märks verkligen efter tre timmar i sadeln, särskilt med glasögon som har tunna skalmar.

Och så är den dyr (4 300 kr). Inte minst eftersom man måste ha en Garmin cykeldator eller gps-klocka för att skärmen ska fungera.

Varia Vision kan fästas på alla cykelglasögon, och visar data från cykeldatorn eller löparklockan i synfältet.

SLUTSATS Varia Vision fungerar riktigt bra, och det är bra att hela tiden kunna se olika träningsdata. Men skärmen gör glasögonen tyngre – och så är den hutlöst dyr.

  • Fördelar:

  • Nackdelar:

Totalt sett får produkten 4 av 6 stjärnor.

Source #Garmin.dk

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: