Fem bra löparappar

Smarta löparappar gör att allt fler använder sin telefon som ett träningsredskap för ökad motivation och snabbare träningsutveckling. Men vilken av alla appar ska man egentligen välja? Vi granskar och väljer ut de fem bästa.

21 juni 2013

Löparappar

Löparapparna har på rekordtid vuxit i antal och fungerar nu som praktiska träningsverktyg för många löpare. Vi tog hjälp av ett par löpexperter och löptränare för att testa och utvärdera fem av de bästa apparna på marknaden just nu.

Nike + Running

Pris: Gratis Språk: Engelska Operativsystem: Android/iOS Webb: nikeplus.nike.com

Introduktion: Nike är kända för sina snygga och funktionella träningsprylar och den här appen är inget undantag. Det går att utmana vänner och lägga in träningen i en kalender – och så länkar appen till Nikes shop där man kan hitta nya träningsprylar.

Appen har även ett motiverande poängsystem där man får poäng för varje träningspass. Man kan även lyssna på peppande musik när man blir trött.

Tränarens bedömning: Rekommenderas till den som satsar målmedvetet mot ett specifikt mål – t.ex. att sätta nytt personbästa på 5 km eller maraton. Med hjälp av träningsloggen på appens webbsida kan man på ett enkelt sätt hålla koll på tid, hastighet och sträcka – och jämföra med sina tidigare personbästatider.

Tack vare appens alla smarta och motiverande träningsfunktioner så är den ett effektivt hjälpmedel för alla som vill utvecklas.

Slutsats: Appen innehåller flera inspirerande detaljer och har allt man kan förvänta sig. Nikes löparuniversum är också välutvecklat och användbarheten är bra. Appen saknar dock det lilla extra för att kunna urskilja sig jämfört med konkurrenterna. En nackdel är statistikdelen, som inte är särskilt detaljerad.

Betyg: 6 av 10

Logga in nedan och läs testet av löparappar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: