© Unsplash

Bästa träningsapparna

Det finns mängder av appar som går att använda för att övervaka sin träning. Hur apparna fungerar skiljer sig åt, vissa registrerar aktivitet, andra uppmuntrar till träning och skickar notiser. Eftersom det finns så många appar, finns det något för alla.

25 maj 2022 av Bazoom Group

En populär typ av träningsapp använder det som kallas augmented reality, AR. På svenska kallar vi det förstärkt verklighet, ett par kända exempel är Pokemon Go och geocaching. Utöver appar är det bara spelbolag som använder sig av AR, framför allt genom att erbjuda live casino till sina besökare.

Map My Fitness

Appen är tillgänglig för både Android och iOS och är annonsbaserad. Det finns en pro-version med extra funktioner som förbättrad hjärtfrekvensmätare, analyser och delning av ens position i realtid. Som bonus innebär pro-versionen att appen är helt annonsfri.

Appen stödjer hundratals olika övningar och aktiviteter såsom exempelvis yoga, löpning, simning och cykling. Appen har även ett socialt inslag. När man väljer cykling eller löpning som aktivitet till exempel, kan man få tips på olika rutter från andra användare.

I appen finns det även möjlighet att sätta upp egna mål med sin träning och gör det möjligt att mäta sin prestation när man lyckas uppnå målen. Map My Fitness är kompatibel med många fitnessmätare och är ansluten till MyFitnessPal för att få en översikt av sin kaloriförbränning.

Yoga Studio Mind & Body

För den som vill börja med Yoga eller som redan har erfarenhet av Yoga är den här app ett bra val. En gratis provperiod ingår när man köper appen som fungerar både med iOS och Android.

Yoga Studio Mind & Body erbjuder guidade yogaklasser som passar alla oavsett om man är erfaren eller nybörjare. Det går att välja ut övningar från olika pass för att skapa en egen rutin. Dessutom går det att schemalägga klasser så de passar in med övriga åtaganden i kalendern.

Förutom möjligheten att anpassa klasserna på nivå och övningar, kan man även välja vilken typ av musik du behöver för att hamna i rätt sinnesstämning. Det går att pröva träningsappen gratis i sju dagar utan att behöva köpa den. När provperioden är slut finns olika alternativ att välja mellan.

One You Couch to 5K

Appen är gratis och fungerar både för Android och iOS och är en del av ett hälso- och fitnessinitiativ från Public Health England. Målet är att uppmuntra fler att komma igång med träning. Appen riktar sig främst till nybörjare med en lugn takt som är skonsam och börjar med promenader.

Målet är att kunna springa 5 km och träningsprogrammet varar i nio veckor. Det går att ta det långsammare i sin egna takt. Man arbetar med tränare och fokus ligger på uppmuntran där de ger hjälpsamma tips längst vägen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: