Polar Vantage M2

Armbandet har en ny design som är riktigt bra. Dessutom finns klockan i fyra olika färger: svart-grå, brun-koppar, guld-champagne och grå-gul.

© Foto: Polar

Test av Polar Vantage M2

Den nya versionen av Polars träningsklocka har så många funktioner att inte ens den mest kräsna idrottare kan stå emot den. Det är svårt att hitta en mer prisvärd klocka.

7 september 2021 av Redaktionen

Polar Vantage M2

Pris: 3 000 kr.
Fakta: Gps-klocka med massor av tränings-, hälso- och smartklockefunktioner. 30 timmars gps-batteritid. 

Info: polar.com 

2018 var lite av ett comebackår för Polar. Efter att ha kämpat lite med saker och ting och inte riktigt hittat rätt i en värld med gps- och smartklockor lyckades man leverera tre utmärkta modeller: Vantage V, Grit X och inte minst Vantage M, som vann vårt stora test med prisvärda gps-klockor år 2019. Nu har den sistnämnda kommit i en ny version. Mycket liknar dock föregångaren, och det handlar fortfarande om en välkonstruerad, välfungerande gps-klocka med imponerande många funktioner.


Klockan passar alla – från nyfikna hälsonördar som vill mäta sömn, steg och puls, till ambitiösa triatleter som har behov av detaljerade tränings- och återhämtningsdata. Det saknas således inga träningsfunktioner. 


Allt är dessutom kompatibelt med Polars Flow-app, som enligt vår erfarenhet är ett av de bästa mätverktyg som finns, och appen ger möjlighet till riktigt djupa insikter.


Jämfört med föregångaren har klockan fått ett par nya funktioner. En av de mest uppskattade är music control, med vilken man kan fjärrstyra mobilens musikuppspelning via klockan. En annan höjdare är den nya Fuel-funktionen, med vilken man i detalj kan planera när och hur mycket vätska och energi man bör inta under träning.Mätt utifrån antalet funktioner är klockan klart prisvärd. Det finns dock ett par hakar om vi jämför med Garmin. Skärmen är lite mörk och datafälten är små. Klockan ställs in via appen – knappt något kan ändras i själva klockan. Dessutom är mjukvaran lite långsam och klockan reagerar lite sent på input. 

Få brister
Få brister

Dålig batteritid och avsaknaden av barometrisk höjdmätare är de främsta bristerna jämfört med en värstingklocka.

Slutsats

En liten, men bra uppdatering. Få, men smarta nya funktioner. Klockan är fortfarande en bra modell för den som vill ha många funktioner och älskar att nörda ner sig i träningsdata.

+ Många funktioner med tanke på priset. Bra design. Fuel-funktionen är användbar under långa rundor

÷ Laggar en del. Liten skärm

5.5/6 stjärnor 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: