Innovativ skumrulle med tre olika intensitetszoner för smärtlindring. Finns i storlekarna 33 cm och 65 cm. 

© trxtraining.com

Test av innovativ skumrulle från TRX

Det krävs tillvänjning och träning för att använda den mycket innovativa och stela ”skumrullen” TRX Rocker

9 oktober 2020 av Lasse Lyhne

TRX Rocker har placerats i samma prylfack som ”skumrullen”, men det är nog i brist på bättre eftersom den här innovativa varianten av det det populära redskapet inte liknar originalet särskilt mycket. Rocker kan t.ex. inte rulla. Tanken är istället att du ska ligga med den del av din kropp som du vill massera eller mjuka upp, på den kantiga skumrullen och sedan röra på dig – skakande – fram och tillbaka.

Med tre olika så kallade intensitetszoner – och här är den stora, markanta kanten särskilt iögonfallande – kan du massera muskler och vävnad mer eller mindre hårt och djupt. 

Som van användare av olika skumrullar är detta minst sagt en något annorlunda upplevelse. Ja, man kan faktiskt börja med att helt glömma det sätt man brukar använda skumrullen på – och tänka helt nytt. Det krävs således en del tillvänjning, men Rocker är också en hård och effektiv problemlösare när det gäller att lindra ömma punkter och muskelspänningar. 

Det krävs att man ligger och rör sig lite fram och tillbaka för att man ska kunna bearbeta och mjuka upp ett litet område av kroppen i taget. Det funkar riktigt bra – även om det tar en hel del tid om man vill gå igenom hela kroppen. Särskilt den stora ”spetsen” går djupt in i musklerna, och där lär man sig snabbt att dosera sin kroppstyngd. Däremot är långa rullningar upp längs ryggraden och på benen – som ju är en riktig höjdare med en vanlig skumrulle – inte möjliga att göra. 

Om du vill värma upp musklerna inför en träning eller mjuka upp dem efteråt är den alltså inte helt perfekt. Även om Rocker är halksäker så gör den speciella formen med olika zoner ändå att den måste placeras exakt rätt. Vi upptäckte snabbt att det är bäst att hålla i var ände av rullen och styra rörelserna på så sätt.

Zonen med de flesta och lägsta räfflorna passar till lätt massage och avslappningsövningar. Nästa ”steg” ger djupare muskelmassage.


Slusats: 

Rocker ska inte ses som ett alternativ till en skumrulle, utan som ett komplement som masserar och mjukar upp problemområden i kroppen. Rocker kräver dock tillvänjning. 

+ Flera bra funktioner, hårt och gediget kvalitetsmaterial, halksäker.

- Kräver övning, lite svår att hantera, inte särskilt billig.

Pris: 500 kr resp. 700 kr

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: