Ryggsäckar till all slags träning Behöver du en ryggsäck när du springer i terrängen eller när du cyklar? Eller är du på jakt efter en bra allroundryggsäck? Välj den träningsryggsäck som passar bäst till ditt behov och din plånbok bland dessa 12 funktionella ryggsäckar.© Istock

Stort test: Ryggsäckar för löpning och cykling

En liten, lätt träningsryggsäck är perfekt för alla som är aktiva. Vi har testat 12 funktionella träningsryggsäckar i olika prisklasser.

10 april 2015 av Claus Bjarnø og Lasse Lyhne.

En träningsryggsäck är praktisk och ger nya möjligheter för den som tränar. Ryggsäcken är perfekt om du ska ut i skogen och köra mtb eller springa, men den gör också att du kan träna på väg till jobbet.

Det ställs dock många krav på en träningsryggsäck. Den ska vara liten och kompakt samtidigt som den ska rymma det man behöver ha med sig. Det har flera tillverkare löst genom att förse ryggsäckarna med ett mindre huvudfack kombinerat med flera större fickor på höftbältet och axelremmarna. Det är bra eftersom det fördelar vikten och trycket samt ökar komforten.

En annan trend är ryggsäckar med vätskeblåsor. Det är effektivt när man behöver dricka oavsett om man löper eller cyklar. Facket för vätskeblåsan är dessutom användbart om man vill ha med sig en laptop eller ett A4-block.

Här har vi valt att fokusera på rätt små ryggsäckar, så om du behöver ha med dig kläder, skor och dator till jobbet bör du välja de volymmässigt största.

Hitta en träningsryggsäck som passar till ditt behov

Ladda ned pdf:n nedan och ta del av vårt stora test med 12 träningsryggsäckar för löpning och cykling.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: