2 portioner gel Den tryckkänsliga facken inne i flaskan rymmer upp till två påsar energigel på cirka 40 gram.

Smart sportflaska

Två portioner gel. De tryckvänliga facken för energigel som finns i flaskan har plats för två påsar gel på cirka 40 gram.

Hydrapak | |

Användbarhet: Bra för långa, krävande träningspass och lätthanterlig.

Kvalitet: Okej kvalitet, men själva gelbehållaren hade kunnat sitta fast bättre..

Prisvärd: En del tycker nog att det här i och för sig smarta, konceptet kostar för mycket.

Slutsats: Sammanslagningen av vattenflaska och gelbehållare fungerar bra. Det är skönt att slippa kladdiga fingrar när man springer och försöker klämma ut gelen ur gelpåsen. Det är dock mer ekonomiskt med lösa gelpåsar.

Pris: 119 kr.+ frakt

Varma vårdagar bjuder in till långa träningspass med vätska och energi som sällskap. En vanlig lösning är att blanda sportdryck i flaskan. Många idrottare upplever dock att det i längden blir för kvalmigt med all den söta drycken.

Det är då som den smarta flaskan Gel-Bot kan vara ett alternativ.

Dricksflaskan, som har de vanliga standardmåtten, rymmer både vatten och energirik gel i två åtskilda behållare. Tanken är med andra ord att du ska få i dig både vätska och gel på samma gång – och att du bara ska behöva använda en hand. När munstycket är tryckt i botten kan du med ett fast tryck pressa in gelen i munnen och därefter dra upp munstycket och skölja ned med vatten. Det hela fungerar utan problem när man lärt sig att trycka på rätt ställe på flaskan. Det gör Gel-Bot till ett bra alternativ till vanliga sportdrycker och klibbiga gelpåsar.

Vår enda fundering är om du före träningsrundan har svårt att avgöra hur mycket gel du kommer att behöva. När du väl hällt gelen i behållaren måste du antingen stoppa i dig den eller hälla ut resten när du kommer hem.

  • Flaskan med inbyggt utrymme för energigel passar i cykelns flaskhållare.

  • För löpning. Gel-Bot för löpning har en mjuk handstropp som håller fast flaskan när man springer.

Produktinfo:

Vätskeflaska på 750 ml med inbyggd behållare för 75 ml energigel. Stor bitventil i mjukt gummi. Markering för vattenpåfyllning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: