Produktinfo En skida för både djupsnö- och piståkning med en 147 mm bred framända och en midja som endast är 89 mm. Finns i längderna 176 cm eller 186 cm. Dimensioner: 147–89–110.

Universalskidan

Är du en slalomåkare som vill ha en skida som du kan göra snygga carvingsvängar med i pisten, som du kan svänga snabbt och tvärt med i branterna, samtidigt som den ska fungera lika bra i djup pudersnö? Då kan Salomons multiskida vara ett perfekt alternativ.

Salomon BBR | |

Funktion: BBR klarar allt som den lovar. Bästa kombinationsskidan hittills.

Kvalitet: Högsta kvalitet på materialet samt en läcker design.

Prisvärd: Ja! 8 000 kronor inkl. en kvalitetsbindning är ett bra pris.

Slutsats: Salomon har tagit ännu ett steg när det gäller utvecklingen av kombinationsskidor för utförsåkare. BBR-skidan har en innovativ design som gör att det fungerar lika bra att göra alla typer av svängar (framför allt carving) i pisten, som att ”surfa” fram i djupsnön.

Pris: 8 000 kr.

www.salomonsports.se

En snabb titt från ovan på profilen av Salomons nyutvecklade skida BBR ger en föraning om att det här är något helt nytt och annorlunda. Spetsen är bred som på en surfbräda och samtidigt upplyft så att det nästan känns som om skidan flyter fram på snön.

Salomon har också hämtat inspiration till den innovativa designen från vattensportens surfbrädor, vilket ökar skidans bärkraft och surfingliknande känsla i djupsnö. Och i kombination med skidans getingmidja så matchar BBR även de mest specialbyggda slalomskidorna.

Med andra ord är modellen en skida för all slags skidåkning och alla förhållanden – både på och utanför pisten. Och i en tid då allt fler skidor specialdesignas, så är en sådan ”universalskida” spännande i sig själv. Om den nu fungerar.

Och det gör BBR. Tanken med att konstruera en skida som ska fungera lika bra både i pisten och offpist har Salomons designers lyckats förverkliga riktigt bra. Ute i lössnön upplevs nämligen BBR som en funktionell skida som är perfekt för en normalduktig skidturist. Med den breda framändan och den relativt stora understödsytan, kan den som sagt användas till rolig offpiståkning, då skidan upplevs kontrollerad och man utan besvär kan hålla sig uppe på snön och istället koncentrera sig på att hitta en bra åkrytm med sköna svängar.

På samma sätt ger den markanta getingmidjan en svängradie (den tänkta cirkel som uppstår om man svänger maximalt utan sladd, tills man kommer tillbaka till utgångspunkten) som matchar en carvingskida. I pisten upplevde vi att man kan göra snygga carvingsvängar med bra kantgrepp både på is och packad snö. Skidan fungerar dessutom lika bra när man gör korta svängar, eftersom den går snabbt att vinkla ”från kant till kant” –_dvs. när man ändrar trycket på skidan för att svänga.

Till erfarna skidåkare rekommenderar vi ett teståk före ett ev. köp. För i kraft av att BBR är två skidor i en, så blir det också begränsat hur pass bra den fungerar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: