Här är de 12 bästa skidapparna

Vi har valt ut 12 skidappar som du inte kan vara utan på skidresan. De hjälper dig med allt från planering till träning, visar vägen till den bästa offpiståkningen och guidar dig till den bästa afterskin.

18 december 2013 av Morten Lund

Skidresan närmar sig och vi har valt ut de 12 bästa skidapparna. Du kan bl.a. hitta en egen personlig skidinstruktör, registrera alla dina åk, undvika träningsvärk med med några smarta övningar och åka offpist utan att slarva med säkerheten.

Skiresort Info

Till Iphone och Android Pris: Gratis

Beskrivning: Håller du på med att planera årets skidresa, eller sitter du bara och har abstinens och tänker att du måste få åka iväg snart? Ladda ned Skiresortinfo och ta del av all information du behöver.

Här kan du zooma in och få upplysningar om skidorter i hela världen – allt från de största vinterorterna i USA och Alperna till mindre kända områden i Asien eller Sydamerika. Du kan antingen söka på skidorter i närheten av där du bor, söka direkt på namnet eller leta upp skidorten via kontinent eller land.

Dessutom kan du få snörapporter, öppettider, spårsystem, liftkortspriser och vägledning till hur du snabbast och lättast transporterar dig till skidorterna.

Passar för: Den som vill planera skidresan i detalj – eller som bara gillar att surfa runt och upptäcka nya skidområden. Appen gör att du snabbt får tillgång till information från hela världen som det annars skulle ta evigheter att få fram.

Fördelar: Jämfört med andra liknande appar innehåller Skiresort.info enkel och överskådlig information om skidåkning från hela världen.

Angle Meter

Till Iphone och Android Pris: Gratis

Beskrivning: Angle Meter mäter hur brant pisten är. Lägg ned stavarna på backen och lägg mobilen ovanpå. Då får du en exakt mätning av pistens lutning i grader.

Appen har även funktion som innebär att du kan ta en bild av pisten du åker i. Därmed kan du dokumentera att du har åkt t.ex. Hahnenkamms Mausefalle med 73 % lutning. Som extra lyx har appen också ett inbyggt vattenpass om du skulle få användning för det.

Passar för: Den som brukar hamna i diskussioner med sina kompisar om hur brant pisten är i verkligheten.

Logga in som prenumerant här och se de 10 andra skidapparna

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: