Produktinfo Skidglasögon med låsmekanism och två utbytbara linser. Flera linsfärger. Silikon i remmen för extra grepp.

Enkelt linsbyte

Såväl i gnistrande solsken som i tjock dimma är Oakleys sportglasögon en fullträff.

Oakley Airbrake | |

Funktion: Super! Praktiska linser som är lätta att byta beroende på vädret.

Kvalitet: Mycket hög! Och snabblåsningssystemet verkar också slitstarkt.

Prisvärd: Dyr, men cool. Se det som att du får två par skidglasögon.

Slutsats: Suveräna glasögon i både dimma och sol. Det nya Switchlock-systemet gör att det går snabbt att byta linser när vädret växlar. Vill du skämma bort dig själv är det här ett av de bästa alternativen när det gäller funktionella skidglasögon.

Pris: 290 kr.

www.oakley.com

Till Oakleys senaste skidglasögon medföljer två linser för dimma respektive solsken, och via en ny typ av låssystem kan linserna bytas på nolltid om väderförhållandena växlar. Vi lyckade byta glaset på bara 10 sekunder – trots att fingrarna var frusna. Vår erfarenhet är att även den mest otekniske klarar av att byta glasen utan problem. Och med clipmekanismen, kallad Switchlock, slipper man att få fettfläckar på glaset.

Förutom det upplevde vi att passformen är perfekt för ett normalt mansansikte. Inte ens om ansiktet har markerade drag och en kraftig näsa finns det någon detalj på bågen som kan irritera.

Andra positiva intryck är det tjocka skumgummit som både ger en behaglig passform och absorberar svett, kvalitetsglasen som tål hur många byten som helst, samt en vridstyv ram som gör att glasögonen sitter tajt utan att de blir sneda och förvränger synfältet.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: