© Colourbox

Cool skidutrustning

Förbered dig inför vinterns aktiviteter i och utanför skidpisterna. Här är årets coolaste och mest spännande skidutrustning.

16 januari 2015 av Morten Lund og Niels Christian Thalund.

Vi har tagit en titt på årets häftigaste skidutrustning och visar vad du ska ha på dig för att vara rätt rustad i pisterna. Längst ned får du även tre förslag på coola prylar till mobilen.

Årets häftigaste skidutrustning

Luftpumpad skidhjälm: Salomon Quest Lätt skidhjälm (410 gram) som kommer att imponera även på de kräsnaste åkarna. Hjälmen har Salomons nyutvecklade Auto Custom Air – ett anpassningsbart system som via en luftfylld skummassa automatiskt pumpas upp, formar sig efter huvudet och ger maximalt skydd. Ett smart ventilationssystem gör att det är möjligt att reglera ”temperaturen” inne i hjälmen. Pris: 1 500 kr.


Prisbelönad dunjacka: Kjus Nucleus Nucleus är en lyxig skidjacka från Kjus som vann formgivarpriset Red Dot Award 2014 för sin lättviktskomfort och sofistikerade design. Limmade sömmar skapar kamrar med dun som gör jackan varm och vattenavvisande. Funktionalitet och stil av bästa märke! Pris: 8 999 kr.


Torkarblad på skidhandsken: Skigee Goggle Wipers Offpiståkning med snösprut i ansiktet eller skidåkning i snöglopp. Då kommer Skigee till användning. Det lilla ”torkarbladet” till glasögonen fästs på tummen. Pris: 1,99 USD + frakt- och tullavgifter.


Formel 1-skidglasögon: Red Bull Racing Eyewear Boavista De här häftiga skidglasögonen från Red Bull Racing, vars formel 1-team varit dominerande de senaste åren, är det närmaste man på skidor kommer formel 1. Pris och design skvallrar om att det här är ett par coola skidbrillor. Säljs på nätet. Pris: 150 euro (ca 1 400 kr).


Outslitliga skidbyxor: Peak Performance Heli Pro Det ligger flera års utvecklingsarbete i samarbete med både elitskidåkare och bergsbestigare bakom de här prisbelönta byxorna, Heli Pro, som är tänkta att användas till alla former av alpina aktiviteter. Ett nytt och mycket tåligt treskiktsmaterial av Vectran-fiber gör byxan extremt slitstark men ändå lätt, vattentät och luftig. Peak Performance har som enda märke på marknaden också integrerat lavinsäkerhetssystemet ROTAUF MRK5 i plagget. Pris: 7 000 kr.


Flexibel skidpjäxa: Fischer Transalp TS Lite Vacuum Vacuum är designad för topptursåkare som vill ha en pjäxa med optimal passform. Ett tätt vakuumsystem gör att pjäxan anpassar sig efter foten, och ökad flexibilitet i fotleden gör att du kan ta upp till 10 cm längre steg. Det låter kanske inte mycket men med ett genomsnitt på 8 000 steg per 1 000 höjdmeter är det något som alla turskidåkare kommer att uppskatta. Pris: 6 995 kr.


Underställ från topp till tå: Ortovox Overall LDT Heldräktsunderställ för skidåkning i vinterkyla. Tillverkad av merinoull, vilket innebär att den både är varm och skön att bära. Designad i starka färger. Med dragkedja både fram och bak behöver man inte kränga av sig hela dräkten för att gå på toaletten. Pris: 1 600 kr.


SKIDUTRUSTNING TILL MOBILEN

Sätt på en lins: Nine States Universal Clamp Camera 4 In 1 Lens Gör om din smarta mobil till en kamera med optisk zoom. Om du vill ta ännu bättre bilder med mobilen så är den här praktiska 4 i 1-linsen en bra investering. (mytrendyphone.se) Pris: 249 kr.


Din iPhone som Go Pro-kamera: Hitcase Pro Hitcase Pro till iPhone 5 förvandlar mobilen till en actionkamera som du t.ex. kan fästa på hjälmen. Det hårda skalet har vidvinkel, är vattentätt ned till 10 meter och tål slag. Hitcase kan sättas i Go Pros fästen och fungerar som en Go Pro-kamera. Pris: 999 kr.


Vattentätt fodral för snö och regn: E-Case Iseries Den här gedigna ”mobilpåsen” har Seal Lock-låsning som garanterar vattentäthet (minst 30 min. i 1 m djupt vatten), och två hål för säkerhetssnöre. Och det går självklart bra att navigera på pekskärmen även genom påsen. Pris: Från 249 kr.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: