Produktinfo En sensor eller en cykelhållare gör din Iphone eller Ipod ANT+-kompatibel, så att du kan använda pulsbälte, kadensmätare m.m.

Se pulsen i din Iphone

Anslut en liten sensor i botten på din Iphone eller din Ipod Touch och förvandla den till en tvättäkta träningsdator med bland annat pulsmätning. Systemet fungerar bra – även om cykelversionen inte är helt perfekt.

## Wahoo Fisica Sensor Key | |

Användarvänlig: Du ansluter sensorn och sedan är det bara att börja träna.

Kvalitet: Sensor Bike Case verkar lite plastig medan Sensor Key är mer solid.

Prisvärd: 699 kr för sensorn och 995 kr för cykelhållaren är inte billigt.

Slutsats: Om du har en Iphone, och om du inte vill köpa en speciell träningsdator, så ger Fisica Sensorsystemet dig bra möjligheter att följa pulsen och andra träningsdata via mobilen. Systemet fungerar till exempel med Garmins breda utbud av träningsprodukter.

Pris: 699 kr.

wahoofitness.com

Wahoo Fisica Sensor Key

Det finns redan ett stort utbud av träningsprogram – så kallade apps som t.ex. Run Keeper och Endomondo – som gör att Iphonen kan användas som en träningsdator. Applikationerna använder sig av telefonens gps för att mäta löp- eller cykeltempo och distans. Vill man ha fler funktioner som t.ex. pulsmätning, är man dock tvungen att köpa till extrautrustning och ansluta den till Iphonen. Fisica Sensor Key är ett sådant exempel.

Det är en liten sensor som ansluts i botten på telefonen, och som gör att den blir kompatibel med pulsbälten och andra typer av utrustning som använder sig av ANT+-tekniken. Det är samma teknik som bl.a. Garmin använder. Så har du ett pulsbälte från Garmin, kan du använda det tillsammans med din Iphone.

Vi testade systemet med träningsappen Endomondo, och det fungerade helt utan problem. Efter att vi hade stoppat in sensorn i botten på Iphonen fick vi kontakt med våra Garminpulsbälten och under de följande träningsrundorna registrerades pulsen på rätt sätt.

Fisica Sensor Key finns i två olika varianter. Dels som en liten vit sensor, dels inbyggd i en rymlig cykelhållare, Fisica Sensor Bike Case, som Iphonen kan placeras i. Hållaren är regntät och skyddar Iphonen effektivt.

Problemet med cykelhållaren är dock att den är alldeles för stor. Iphonen är i sig själv större än de flesta cykeldatorer, och när den placeras i ett stort plastfodral så blir det en klumpig pryl att ha på cykelstyret. Det gör att den inte passar speciellt bra på mountainbiken; däremot fungerar den bra när man pendlar till jobbet eller bara är ute och motionscyklar. Den lilla sensorn är i gengäld inte större än att man kan ha både mobilen och sensorn i en ficka.

Vilket alternativ är då bäst? En cykel- eller löparklocka eller en Iphone med Fisica Sensor Key? Ja, när det gäller batteritiden håller inte Iphonen riktigt måttet. Gps:en och musikspelaren m.m. gör att batterierna tar slut snabbt. Räkna inte med att de räcker längre än två timmar.

I gengäld har Iphonen andra fördelar. Den kan snabbt ta fram rätt karta på skärmen via 3G-förbindelsen, det finns hundratals olika träningsapps att välja bland, den kan spela musik och du kan ringa med den. Och med Fisica Sensor-systemet får du med många funktioner som annars bara finns i träningsklockor.

Apps til Fisica Sensor

Flera olika träningsapplikationer understödjer Fisica Sensor-systemet. På wahoofitness.com/apps kan du se en komplett översikt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: