Produktinfo Hopfällbara sportglasögon. Mjuka skalmar som skyddar glasen effektivt. Tajt passform och extra stora linser ger ett stort och fritt synfält. Finns med gråa, bruna eller polariserade linser.

Se klart i skidbacken

Salomons solglasögon Bubble har flera smarta detaljer, James Bond-look och en funktionalitet utöver det vanliga. Det innebär att de passar bra i slalompisten.

Salomon Eyewear Bubble | |

Passform: Sitter tajt och stadigt på ansiktet. Designad för idrottsutövare.

Funktion: Smarta detaljer gör att de är mycket funktionella att använda.

Kvalitet: Materialet är av bästa möjliga kvalitet.

Slutsats: Bubble är ett par sportglasögon av utmärkt kvalitet som med sin genomtänkta design passar till många olika vintersporter. Det fl ugliknande utseendet är en smaksak och priset är lite högt. Men passform, funktionalitet och det stora fria synfältet är i särklass.

Pris: 1990 kr.

www.salomonsports.com

Vinterns starka solljus och kraftiga bländande snö och is ställer höga krav på sportglasögonen. Inte minst när man åker skidor.

Salomons glasögon, Bubble, är en intressant sportmodell för vinteraktiviteter – och solglasögonen inponerade också på våra testare, oavsett om de använde dem till alpin skidåkning, längdåkning eller något helt annat.

Det verkar som om Salomon har tagit de bästa elementen från både stora, täckande skidglasögon, s.k. skidgoggles, och mer traditionella sportglasögon och förenat dem till en produkt. Bubble är nämligen en kombination av flera raffinerade detaljer och en lite annorlunda design som inte bara är utvecklad för syns skull.

Formen på glasögonen gör bland annat att man kan förvara dem i ett smart litet fodral som tar mindre plats än ett vanligt glasögonfodral. Dessutom är materialet i glasögonen av bästa kvalitet.

Mest utmärkande för glasögonen är ändå att de är så pass smidiga att vika ihop. För att ta så lite plats i fickan som möjligt har Bubble designats med en led på mitten, och glasögonskalmarna skyddar dessutom glasen effektivt. När skalmarna viks ut igen förlängs de mekaniskt – på ett sätt som skulle kunna vara hämtat ur en häftig James Bond-film.

När glasögonen sitter på plats på näsan finns det inte minsta glapp i lederna och bågarna sitter lika stadigt som vanliga solglasögon. Modellen upplevs som mycket lätt och trots att glasögonskalmarna är något kortare än i traditionella glasögon sitter Bubble stadigt tack vare den friktion som skalmarnas gummidetaljer ger – såväl mot huden som utanpå mössan.

Själva passformen passade alla mansansikten vi provade dem på. Och tack vare den funktionella wrap-arounddesignen så smiter bågen åt bra runt ansiktet. Ja, Bubble sitter åt så bra att de utan problem utestänger fartvinden när man susar nedför pisten. Vi upplevde också att de relativt stora linserna gav ett imponerande bra synfält utan något som helst irriterande ljusinsläpp varken från sidan eller underifrån på grund av bländande snö.

En liten nackdel är dock att det inte finns med några orangefärgade linser till Bubble. Orangefärgade linser är nämligen ovärderliga att ha när sikten i skidbacken är dålig.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: