Fakta: Multisportklocka med gps, höjdmätare och puls. Stålarmband, safirglas.

Utmärkt multiklocka

Garmins tredje version av F?nix är en uppvisning i relevanta träningsfunktioner förpackade i en tuff design. Men klockan är hutlöst dyr!

## Garmin F?nix 3 Sapphire HRM | |

Plus: Designen, utbudet av funktioner, navigeringen.

Minus: Priset.

Slutsats: En supersnygg och mycket funktionell klocka som kombinerar alla önskvärda träningsfunktioner med en intuitiv navigering. Endast priset gör att den inte får högsta betyg.

Pris: 5 799 kr.

www.garmin.com

Siffran 3 i klockans namn signalerar att detta är den tredje versionen av Garmins tuffa multisportklocka. F?nix har alltid varit Garmins logiska val för friluftsutövare, och i synnerhet den första versionen var ingen riktigt välfungerande träningsklocka. Det var däremot den andra versionen, och med den här tredje versionen har Garmin träffat rätt och skapat en näst intill perfekt multisportklocka.

Klockan är mycket avancerad. Den har alla triatlonfunktioner som finns i Forerunner 920XT, kompletterat med ytterligare några funktioner: bland annat flera bra navigationsfunktioner som ger guidning tillbaka till startpunkten, klättringsfunktioner och tom. skidåkningsfunktioner.

Specifikationslistan är den klart längsta och mest imponerande på marknaden. Vi kan inte tänka oss att någon kommer att sakna en enda funktion. Därför är det desto mer imponerande att klockan är så lätt att navigera i som den är. Menyn är enkel och man lär sig snabbt att navigera runt och ställa in de funktioner man vill använda.

En nyhet är att man kan ladda ned appar och funktioner från en tredje part till klockan. Det är enkelt att göra via Garmins Connect IQ-sajt. Just nu är utbudet tunt och lite irrelevant. Men på sikt ger det obegränsade möjligheter.

Enligt oss är klockan den snyggaste träningsklockan på marknaden – en ändamålsenlig design med stålurtavla, safirglas och metallarmband (finns i en billigare version med plastarmband och vanligt glas). Skärmen är i färg och har en fullt modifierbar urtavla där man t.ex. kan avläsa klockan med vanliga visare. Räkningen för den snygga designen är (förutom ett högt pris) en hög vikt. Klockan väger ungefär dubbelt så mycket som Garmins löparklocka FR 620 med plastarmband, och tre gånger så mycket med metallarmband.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: