Fakta: Gps-träningsklocka med inbyggd aktivitetsmätare. 8 timmars batteritid med gps:en aktiverad. Tre veckor utan. 56 gram.

Utmärkt löparklocka

Polar överraskar positivt med sin nya prisvärda löparklocka. Den är helt enkelt bäst på marknaden i sitt prisläge.

## Polar M400 | |

Plus: Lätt att navigera i, massor av funktioner och en mycket tilltalande prisnivå.

Minus: Saknar vibrator.

Slutsats: En utmärkt klocka och en märkesdag för Polar. Med många funktioner, suverän navigering och lågt pris är nog M400 marknadens bästa gps-klocka i förhållande till priset.

Pris: 1 595 kr (1 995 kr med pulsbälte)

www.polar.com

Det här liknar ett genombrott för Polar. Med ett pris på 1 595 kr (1 995 kr med pulsmätare) är nya träningsklockan M400 bland de billigaste gps-klockorna på marknaden. Men design- och funktionsmässigt hör den hemma i en mycket bättre liga.

Klockan är efterföljaren till den välkända, men dyra multisportklockan V800, och den har många av den klockans dygder. Tonvikten är dock på löpning, även om M400 har flera enkla, men välfungerande cykelfunktioner och även understödjer andra idrottsgrenar utan att ha specifika funktioner för dem. Precis som V800 har M400 inbyggd sömn- och aktivitetsmätare.

Det är dock först när man springer med klockan som den på allvar visar vad den går för. Gps:en är snabb och visade sig vara mycket exakt i alla de förhållanden där vi testade den (terräng-, asfalts- och banlöpning). Knapparna är välplacerade och ger bra återkoppling, och skärmen som kan visa ända upp till fyra datafält är lätt att avläsa.

Mängden funktioner är stor med tanke på priset. Klockan noterar t.ex. personliga rekord och har en ”running estimator” som utifrån aktuell fart och planerad sträcka beräknar sluttiden. Mest imponerande är dock intervallfunktionerna som antingen registreras enkelt med två nedräknare (en för paus och en för intervall) eller mer avancerat genom att intervallerna programmeras via Polar Flow – en app som också styr inställningarna i klockan. Det fungerar perfekt.

Funktionsmässigt är Polars klocka på samma nivå som Garmin FR 220 och Suunto Ambit R, men den är betydligt billigare och mer användarvänlig. Svagheten är att vibratoralarm saknas, att ljudet är svagt och att träningsdatan bara efter visst besvär kan överföras till andra träningssajter än Polars egna.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: