Fakta: Gps-löparklocka med många löpspecifika funktioner. Pulsmätare kan köpas till.

Utmärkt löparklocka

Den senaste versionen av Ambit är designad för löpare. Det märks tydligt.

## SUUNTO AMBIT 2 R | |

Plus: Enkel att använda, många möjligheter att skräddarsy vad den ska visa.

Minus: Synkroniseringen till webbsidan går långsamt.

Pris: 2 595 kr.

Slutsats: Ambit R är en suverän löparklocka som funktionellt ligger på samma nivå som Garmins utmärkta klocka FR 220. Ambits modell har dessutom fler navigationsfunktioner. Klart godkänd.

www.suunto.com

På utsidan ser Suunto Ambit 2 R ut som övriga Ambit-klockor. Men R:et (running) avslöjar att det här är en renodlad löparversion. Borta är de dyrare modellernas frilufts- och multisportfunktioner, och klockan har i stället fått flera bra löparfunktioner.

I menyerna kan man välja mellan vanlig löpning, traillöpning, löpning på bana och tom. löpning på rundor som man själv definierar eller laddar ned. Ambit 2 R är självklart gps-baserad och har ”fusespeed”, så att den även kan användas inomhus på t.ex. löpband. Där kan den mäta rörelser och räkna ut hastighet och stegfrekvens!

Ambit 2 R är helt enkelt en utmärkt löparklocka. Möjligheten att springa med en virtuell partner, intervaller, m.m. fungerar bra i praktiken, och skärmen är lätt att avläsa under tiden. Att gps-mottagaren sitter på utsidan gör Ambit så pass stark att den oftast hittar satelliterna när man är inomhus. Armbandet är mycket mjukt och känns skönt att ha på även under långa löprundor.

Klockan konkurrerar främst med Garmin Forerunner 220, som utmärker sig med en lite bättre design. Suuntos klocka har dock en del navigationsfunktioner som Garmin saknar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: