Fakta: Avancerad multisportklocka med gps och pulsmätning. Kan användas till simning – såväl inomhus som utomhus.

Unik multiklocka

På vägen, i spåret, i vattnet – och vid middagsbordet. Polar V800 är en utmärkt multisportklocka som mer liknar en modeklocka.

## Polar V800 | |

Plus: Multisportklocka och aktivitetsmätare. Bra, snabb gps.

Minus: Siffrorna på skärmen är små.

Slutsats: En välfungerande och snygg multisportklocka för ambitiösa och analytiskt lagda motionärer. Vi saknade dock en lite bättre och enklare styrning av klockan via Polars mjukvara Flow.

Pris: 4 495 kr.

www.polar.com

V800 är den första klockan på marknaden som kombinerar träningsfunktioner med registrering av vardagsaktiviteter. Därmed kan man kan hålla koll på sin hälsa baserat på värden för träning, sömn och aktivitetsnivå. Smart!

Designmässigt ser klockan exklusiv ut och det indikerar också priset. Materialet är av hög kvalitet och känslan när man håller klockan i handen är bra. Polar går emot trenden för multisportklockor med stora, maskulina klockor, genom att lansera en, om inte feminin, så i varje fall stilren, klocka jämfört med Garmins och Suuntos modeller.

Priset för denna ”polerade” design är en lite mindre skärm med små siffror som dock är imponerande lätta att avläsa, samt fem diskreta funktionsknappar på sidorna. Knapparna är dock svåra att komma åt när man löper.

Multisportklockan har funktioner för löpning, cykling och simning, och den fungerar utmärkt till t.ex. triatlontävlingar. Klockan har inte många gimmickliknande funktioner, och rent faktiskt är det väl bara en kadensmätare som saknas. Däremot har den bra pulsfunktioner och t.ex. en – enligt vår bedömning – exakt mätning av träningsinsatsen och återhämtningsnivån.

Det välsittande pulsbandet registrerar också pulsen när man simmar. Då bör dock pulsbandet sitta under en våt- eller triatlondräkt för att det inte ska glida ner. Gps:en är snabb och exakt och man behöver sällan vänta längre än ett par sekunder och den tappar inte heller signalen i skogen.

Att komma igång och navigera i menyerna går snabbt (förklaringar finns på svenska). Avancerade funktioner som skärmanpassning och att skapa träningspass görs via Polars nya Flow-mjukvara. Den är bra, men kan förenklas.

De innovativa vardagsfunktionerna är på gränsen till banala (siffror för antalet steg saknas bl.a.). De fungerar bäst när V800 är ansluten till Flow-appen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: