Fakta: Aktivitetsmätare med OLED-skärm och blåtandsförbindelse. Finns i två olika storlekar.

Tungt armband

Många spännande funktioner, men dålig passform utmärker LG:s nya aktivitetsmätare.

## LG Lifeband Touch | |

Plus: Många funktioner och tvåvägskommunikation.

Minus: Mycket tung och klumpig enhet och en armringskonstruktion som inte sitter särskilt bra.

Pris: 1 690 kr.

Slutsats: Stor, tung och dålig passform sänker tyvärr betyget för denna produkt som rent funktionellt är mycket bra. Funktionerna och tvåvägskommunikationen, som liknar en så kallad smartwatch, är nyskapande.

www.lg.com

Med Life Touch visar LG hur långt utvecklingen har gått sedan de första aktivitetsmätarna kom. Då var det i stort sett bara handledsburna stegmätare utan skärm. Det gäller inte för Life Touch.

Den har en OLED-skärm som är lätt att avläsa så länge solljuset inte är för starkt. Skärmen är beröringskänslig och genom att trycka, stryka eller skaka med handen kan man tända den eller bläddra mellan menyerna. Cirkeln ändrar färg från rött till grönt när du närmar dig ditt aktivitetsmål.

Armbandet kopplas ihop med mobilen via blåtand, och till skillnad från andra aktivitetsmätare gäller tvåvägskommunikation. Det innebär att armbandet levererar data till, och tar emot info och data från, mobilen.

Du svarar på samtal genom att trycka på armbandet – smart och enkelt – om du använder blåtandshörlurar. Rent tekniskt imponerar armbandet på flera sätt.

Problemet är passformen och att man måste ha det på sig dygnet runt. Mätaren är stor och tung, och den halvöppna ringen är opraktisk. Den sitter inte bra, i synnerhet inte när man springer, men inte heller när man sover med armbandet på sig. Life Touch finns i två storlekar, men vi upplevde ändå att armbandet satt lite väl löst runt handleden.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: