Produktinfo Gps-träningsklocka med pulsbälte. Trådlös överföring till pc och Garmin Connect.

Tredje gången gillt

I den tredje versionen av Garmins kompakta gps har de tidigare felen rättats till.

## Garmin Forerunner 410 | |

Funktion: Massor av möjligheter och smidig att navigera runt i.

Kvalitet: Bra material och ett mjukt och skönt pulsbälte.

Prisvärd: Priset är högt för en produkt med tre år på nacken!

Slutsats: I den tredje versionen av Forerunner 405 har Garmin nu fi nputsat en redan funktionell produkt så att svagheterna till slut eliminerats. Men borde inte klockan ha sett ut så här redan i den första versionen?

Pris: 4000 kr.

www.garmin.se

Garmin Forerunner 410

Klockan heter förvisso FR 410, men den är egentligen bara ännu en uppgradering av Garmins tre år gamla FR 405-modell. FR 405 (som nu alltså heter FR 410) är Garmins löparklocka för erfarna löpare som gärna vill ha en smidig träningsklocka som även kan användas till vardags.

För två år sedan kom den första uppgraderingen – FR 405CX – som bl.a. hade en förbättrad kaloriräknare. Och nu kommer alltså 410 med en förbättrad touchboett, som fungerar trots att det regnar. Och det är ett markant lyft.

På de äldre klockorna har menyringen, som man navigerar runt i funktionerna med, aktiverats av sig själv när den blivit blöt. Det har bara kunnat förhindrats genom att man har låst menyn och hållit sig till ett fönster på skärmen. FR 410 ska också kunna fånga upp satelliterna snabbare, men det var inget vi noterade.

Har man redan en tidigare version finns det ingen anledning att byta till FR 410. Men är man ny kommer man att uppskatta ändringarna.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: