Produktinfo Träningsklocka med inbyggd gps, elektronisk kompass och barometrisk höjdmätare. Vattentät. Trådlöst pulsbälte. Usb-anslutning. 15–50 tim. datauppsamling. Cirka två veckors batteritid.

Suverän gps-klocka

Suuntos efterlängtade sportklocka Ambit Black HR med inbyggd gps har varit värd att vänta på. Enligt oss är det marknadens mest kompetenta GPS-klocka för friluftsutövare just nu.

## Suunto Ambit Black HR | |

Funktion: Innehåller nästan alla viktiga funktioner. Perfekt att träna med!

Användarvänlighet: Lätt att komma i gång med och logisk menynavigering.

Prisvärd: Både klockan, pulsbältet och webbplatsen är av mycket hög klass.

Slutsats: Priset kan kanske verka avskräckande. Men för friluftsutövare/ terränglöpare är Suunto Ambit Black HR enligt vår mening marknadens mest kompetenta klocka. Och med tanke på den höga kvaliteten så är priset rimligt. Små detaljer som att det saknas en vibrator sänker betyget.

Pris: 4 400 kr (4 000 kr u. puls)

www.suunto.com

Suunto Ambit Black HR

Väntan har varit lång, men nu har Suunto kommit med en träningsklocka där gps:en och klockan är samlade i en enhet som bärs på handleden. Och den lösningen tackar vi för; det är nämligen ett lyckat drag av det finländska företaget. Ett mjukt gummiband och en rund urtavla gör att Ambit Black HR, trots sina tilltagna dimensioner, upplevs som ganska lätt och praktisk att bära även till vardags. Storleken är bra eftersom det finns plats för stora siffror som är lätta att avläsa. Det är en bra detalj eftersom klockan är designad för att användas till fartfyllda aktiviteter då man bara har tid att titta ner lite snabbt på skärmen.

En bidragande faktor till att klockan är så enkel och smidig att använda är de stora, räfflade tryckknapparna. Tryckpunkten är distinkt och förstärks av en akustisk signal.

Till skillnad från Garmin, som med sin 910 XT riktar sig till triathleter, så satsar Suunto mer på friluftsentusiasterna – i synnerhet de som löper i terrängen. Därför finns det också en välfungerande höjdmätare i klockan, som med både siffror och grafik upplyser om de backar och berg som tillryggalagts. En elektronisk kompass hjälper till att hitta rätt väg i skogen, men skulle man ändå hamna vilse så finns det möjlighet att bli vägledd av den inbyggda gps-navigatorn. Smart och tryggt!

En bra detalj för alla löpare är själva hastighetsmätaren, vilken är optimerad genom att Suunto kombinerar gps-mätningen med en accelerator, som i sin tur registrerar armrörelserna. I praktiken innebär det att sträckan mäts upp även om gps-signalen försvinner. Dessutom blir det aktuella löptempot som visas på skärmen mer exakt.

En praktisk detalj är att det går att spara batteritid genom att ställa in hur ofta gps:en ska hämta referenspunkter från satelliterna. Vi har tidigare uppmärksammat att Suunto använt sig av menyer som varit mer komplicerade än konkurrenternas. Det är nu åtgärdat. Resultatet är en klocka som är lika lätt att navigera i som Garmins och Polars modeller. Tydliga symboler och vägledande texter underlättar orienteringen – liksom skärmbilderna som begränsar sig till den viktigaste informationen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tänker du på att konsumera hållbart när du köper träningskläder och prylar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: