Supersmart smartklocka

Fitbit Blaze är en bra smartklocka med massor av tränings- och aktivitetsfunktioner. En svaghet är dock att den sitter dåligt runt handleden.

16 augusti 2016

Pris: 2 300 kr Fakta: Smartklocka med inbyggd pulsmätare. Smartklockfunktioner, sömnmätning och diverse träningsfunktioner.

Med en lätt vibration meddelar klockan att man har fått ett sms. Drar man med ett finger på skärmen kan man läsa sms:et på klockans tydliga skärm.

Ett tryck på knappen på sidan av klockan gör att menyn kommer fram. Där kan man välja att antingen läsa tidigare meddelande, starta ett träningspass eller se statistik på hur aktiv man har varit tidigare.

Träningsfunktionerna är många och det går bl.a. att välja ett kortprogram på sju minuter, där man via tecknade filmer på skärmen kan se vilka övningar man ska göra.

Fitbit Blaze har ingen inbyggd gps, utan använder mobilens gps. När förbindelsen mellan mobilen och Blaze är upprättad (det går snabbt), kan man avläsa puls, tempo och sträckinformation under träningsrundan.

Klockan har alltså massor av funktioner. Och de är dessutom lätta att börja använda eftersom allt presenteras enkelt och snabbt både i klockan och i den tillhörande, mycket välfungerande, appen.

Enda svagheten är sättet som klockan bärs på. Man klickar fast klockan i en liten ”ficka” på armbandet. Det gör emellertid att klockan blir onödigt klumpig.

Slutsats Fitbit Blaze är en höjdarpryl för alla som tränar. Den innehåller massor av funktioner som dessutom är lätta att börja använda. Enda minus: ett klumpigt armband.

Fördelar: Massor av relevanta träningsfunktioner, bra app, användarvänlig.

Nackdelar: Armbandet gör att klockan blir lite klumpig att bära runt handleden.

Totalt får klockan 5 stjärnor av 6.

Source #fitbit.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: