Fakta: Smartklocka till Samsung Galaxy. Gps och plats för SIM-kort.

Smart klump

Samsungs smartklocka kan mycket, men saknar välfungerande appar.

## Samsung Gear S | |

Plus: Innovativ hårdvara och snygg design.

Minus: Högt pris. De medföljande apparna är inte tillräckligt bra.

Pris: 3 500 kr.

Slutsats: Samsungs smarta klocka är en snygg och innovativ hårdvara som indikerar hur framtiden för smarta klockor kan komma att se ut. Men navigationen är inte perfekt, och de medföljande apparna är inte av bästa kvalitet.

www.samsung.com

Man kan tycka vad man vill om Samsung, men koreanerna är inte rädda för att utveckla produkter som sticker ut. Det gäller också Gear S, deras senaste bidrag till kategorin med smartklockor. Och det är också den ”smartaste” av alla intelligenta klockor som finns på marknaden. Åtminstone på pappret.

Klockans specifikationslista imponerar! Den har inbyggd gps som registrerar tempo och distans under träning, men ännu intressantare är att den har plats för ett SIM-kort. Det innebär dock inte att man kan ringa från klockan, utan att klockan via mobilnätet är konstant ansluten till mobilen. Dvs. den använder sig av mobilens funktioner även när den ligger kvar hemma på köksbordet. Det är supersmart, men lite krångligt att ställa in. Och det innebär också att den snyggt designade klockan känns något klumpig att bära runt handleden.

Klockans stora problem är dock att den bara fungerar med Samsungs egna appar, och de är inte särskilt bra. Den dagen smartklockan även kan använda sig av andra appar, blir den riktigt intressant.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: