Fakta: Gps-klocka med pulsmätare. Blåtand Smart och ANT+. Vibrator. Vattentät ned till 50 m. Batteritid: 10 tim.

Smart gps-klocka

Om vi själva fick bestämma hur den perfekta löparklockan skulle se ut, så skulle den i mångt och mycket likna Garmins nya Forerunner 220.

## Garmin Forerunner 220 | |

Plus: Många bra funktioner. Användarvänlig.

Minus: Ingen virtuell partner- funktion.

Slutsats: En mellanklassklocka som uppträder som en klocka av yppersta klass. Den anpassningsbara skärmen och möjligheten att ladda ned träningsprogram imponerar!

Pris: 2 899 kr.

www.garmin.com

De senaste veckorna har vi vid flera tillfällen helt automatiskt tagit med oss Garmins Forerunner 220 varje gång vi skulle ut och springa. Vi har haft många andra – även dyrare och mer avancerade klockor – att välja mellan, men det naturliga valet har varit Forerunner 220.

Det beror på att klockan är mycket lätt att hantera när man tränar. Gps-mottagaren är supersnabb (tack vare en ny smart gps). Klockan behöver ofta bara 5–10 sek. på sig för att hitta satelliterna om man brukar utgå från samma position. Precisionen är också perfekt.

Klockan sitter bra på handleden och designen är tilltalande (snyggaste Garminklockan hittills), vikten är låg och så är den supertunn. Knapparna är välplacerade och smidiga att trycka in. Klockan har en vibrator vilket är oumbärligt när trafiken stör eller när man lyssnar på musik.

Forerunner 220 är egentligen Garmins nya mellanklasslöparklocka. Den ersätter FR 210, men är i verkligheten en helt ny och bättre klocka.

Priset ligger på ca 2 900 kr, dvs. 500–1 000 kr mer än andra liknande klockor. Men så är den också flera klasser bättre än andra klockor i samma kategori och uppfyller t.o.m. kraven från riktigt kräsna löpare.

Den har flera funktioner som dyrare klockor brukar ha: t.ex. en färgskärm som kan ställas in nästan exakt som man vill. Det går också att ladda ned träningspass och träningsprogram till klockan från den suveräna sajten Garmin Connect. Också imponerande, men inte lika användbar, är spårningsfunktionen online som gör att en person kan följas ”live” t.ex. via Facebook när han eller hon tränar.

Med en enkel navigering och en felfri mjukvara så blir alla avancerade funktioner lätta att hantera – och då använder man dem faktiskt också.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: