Läs också

Enkel och bra

Fakta: Armband med aktivitetsmätare, väckarklocka och skärm. Bluetoothanslutning till iPhone- eller Android-mobiler.

Smart aktivitetsmätare

Vívosmart är en praktisk aktivitetsmätare med mängder av avancerade funktioner. Garmins nättjänst är dock inte lika bra ännu.

## Garmin Vívosmart | |

Plus: Enkel att hantera, många välfungerande funktioner.

Minus: Dålig mobilapp.

Slutsats: Garmin Vívosmart är betydligt bättre än sin föregångare, Vívofit. Det fungerar bra och liknar mer en smart klocka än en aktivitetsmätare. Tyvärr är den tillhörande mobilappen inte lika bra som konkurrenternas.

Pris: 1 599 kr.

www.garmin.com

Den goda nyheten först: Garmins Vívosmart är en av de bästa aktivitetsmätarna på marknaden. Det smarta och diskreta armbandet kan mäta hur många steg man tar per dag, hur mycket man sover och om man sover lugnt eller oroligt. Det kan också påminna en om att man ska röra på sig om man har suttit stilla för länge. Så långt är allt bra, och på dessa områden skiljer det sig inte så mycket från de flesta andra aktivitetsmätare, t.ex. Jawbone och Fitbit.

En aktivitetsmätare med många funktioner

Vívosmart urskiljer sig däremot när det gäller smartklockefunktionerna. Man kan t.ex. läsa sms och e-post direkt på armbandet och se vem som ringer. Den lilla skärmen gör dock att man snabbt slutar läsa längre mejl. Däremot är det bra och mycket användbart att man under löp- och cykelpassen kan orientera sig om vem som skickar sms eller ringer, och om man bör stanna och plocka fram mobilen ur fickan.

Armbandet har också en speciell träningsfunktion till vilken man kan ansluta ett pulsbälte eller cykeltillbehör som t.ex. en kadens- eller hastighetsmätare. Alt. kan ett Garmin-tillbehör anslutas till armbandet via ANT-standard. Klockan är inte lika bra som en särskild gps-klocka, men den fungerar hyfsat och hjälper t.ex. till med att hålla koll på pulsen.

Den tillhörande mobilappen, Garmin Connect, sänker däremot slutbetyget. Den ligger lite efter konkurrenternas modeller och appen är alltså tänkt att användas en del ihop med armbandet. Det är t.ex. via appen man kan se hur aktiv man är, och det är appen som visar sömnmönstret. Appen är inte bara oinspirerande och tråkig – den är också svår att navigera runt i. Man måste t.ex. in i inställningar och sedan vidare till enhetsinställningar för att ställa in något så simpelt som en väckarklocka.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: