Pulsklocka till fitnessfolket

Polars pulsklocka till fitnessfolket har en del svaga punkter.

## Polar FT7 Pulsklocka | |

Funktion: Små, spetsiga knappar utan tydlig tryckpunkt drar ned betyget.

Användbarhet: Enkel att navigera runt i menyerna; även för otekniska personer.

Prisvärd: Bra pulsbälte, men dåliga funktioner och svaga signaler.

Slutsats: Idén med att fokusera på en fettförbränningszon är varken ny eller särskilt relevant. Det är en av flera faktorer som bidrar till att klockan inte är lika bra som många andra av Polars modeller.

Pris: 1.195 kr.

www.polarpuls.com

Polar FT7 Pulsklocka

Den lilla, smarta pulsklockan FT7 passar främst för den som vill gå ned i vikt. Klockan visar löpande kaloriförbrukningen och fettförbränningen så att man hela tiden håller sig uppdaterad om vad man får ut av träningen.

Om det är relevant att fokusera på fettförbränning är dock omtvistat – även i facksammanhang. Behöver man verkligen få en bekräftelse på att man förbränner fett? Räcker det inte med att få reda på hur effektivt konditionen tränas? Det ska i sådana fall vara för motivationens skull. På användarsidan imponerar inte de små tryckknapparna, och den lilla displayen påminner om en digitalklocka från 80-talet. Men datan är lätt att avläsa eftersom Polar har valt att bara visa lite information på skärmen. Det mjuka pulsbältet är bra liksom det enkla handhavandet. Det går snabbt att lära sig alla funktionerna. Sändarens styrka kan dock bli bättre. Vi upplevde ofta att klockan inte registrerade pulssignalen.

Bekvämt! Det mjuka pulsbältet är en av klockans bästa detaljer.

Tydliga siffror! Trots en mikroskopiskt liten skärm är de flesta värden ätta att avläsa.

PRODUKTINFO:

Pulsklocka för fitnessbruk. Trådlös, kodad överföring av pulssignaler. Bl.a. indikation för fettförbränning alt. kondition, puls med alarm och kaloriräkning. Vattentät till 30 m.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: