Läs också

Nya heta klockor

Polar ure, FT60, FT80, RS400, RS800, Løbeur, Fitness ur, Pulsur

Pulsklocka-skolan för Polarklockor

Se här hur du får ut mycket mer av din Polarklocka.

8 februari 2011

Polarskolan är inriktad mot fitnessklockorna FT60 och FT80 samt Polars specialdesignade löparklockor RS800CX och RS400.

Innan du börjar

Polars klockor använder sig av en rad olika personliga data. Det är därför viktigt att du matar in rätt värden. Informationen knappar du in första gången klockan används.

  • Klockan använder längd, vikt, ålder och kön för att räkna ut kaloriförbrukningen.

  • Klockan använder maxpulsen för att räkna ut pulszoner. Klockan kan ge förslag på maxpuls, men det bästa är om man mäter upp sin maxpuls.

  • Klockan bestämmer nivån på träningsprogrammen beroende på hur aktiv du är.

För över dina data

FT80 ger dig möjlighet att föra över data till en träningsdagbok online via mjukvaran Flow Link som medföljer. Du kan även välja övningar på www.polarpersonaltrainer.com och ladda ned dem till din klocka. FT60 erbjuder samma funktioner, men då är du tvungen att köpa till Flow Link. I praktiken har dock mjukvaran visat sig ha en del brister, och många användare har haft svårt med att få dataöverföringen från klockan att fungera.

Vi har därför valt att hoppa över Polars mjukvarulösningar i den här skolan, och i stället fokuserat mer på den information man kan få ut av själva klockan. Det rör sig emellertid om rätt mycket information. Klockorna erbjuder i stort sett samma möjligheter för att avläsa, analysera och bearbeta träningsdatan som mjukvaran gör.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken typ av träningsutrustning önskar du dig mest just nu?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: