Planera din träning

Polar FT80 och FT60 kan hjälpa dig med din träningsplanering. På så sätt får du träna med precis rätt intensitet.

22 november 2010

Vill du ha hjälp med att komma igång och träna är det mycket effektivt att sätta upp ett konkret träningsmål. Med utgångspunkt i dina personliga motiv kan du använda klockan som en ledsagare till hur mycket du ska träna under en vecka. Både tid och intensitet ingår i programmet.

Efter varje träningspass kan du se hur stor del av veckans träningskvot du har uppfyllt. Därmed kan du få reda på när det är dags att öka intensiteten om du har för vana att bara träna i låga pulszoner. Alternativt så får du en uppmaning på skärmen att ta det lite lugnare. Om du alltid är van vid att träna i samma höga tempo och aldrig kör några lågintensiva pass så är funktionen särskilt användbar.

Det är också lätt att skapa egna träningsprogram som visar hur stor del av träningsveckan man bör träna i de tre olika intensitetszoner som används.

Gör så här

  • Tryck två gånger på nedknappen, och gå in i Applications.

  • Välj Training program. Tryck Yes till Create new program.

  • Välj med ned eller upp-knapparna, om du vill förbättra din kondition med Improve fitness eller maximera konditionen med Maximize fitness.

  • Det sistnämnda förutsätter att du är i bra form och har möjlighet att träna nästan dagligen. Bekräfta med OK.

  • Välj mellan att se data för hela veckan genom att trycka på OK eller att gå tillbaka genom att hålla inne bakåtknappen

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: