Produktinfo Gps-klocka med tonvikt på multisportfunktioner (simning, cykling, löpning). Trådlös dataöverföring till Internet via usbsticka. Justerbart pulsbälte medföljer. Vattentät ned till 50 meter. Upp till 20 timmars batteritid.

På land, till sjöss och i luften

Väntan har varit lång på Garmins nya träningsklocka. Vi kan dock konstatera att klockan har varit värd att vänta på. Det var länge sedan vi testade en så komplett sportprodukt. Har du ingen profil? Skapa en här

## Garmin Forerunner 910XT | |

Funktion: Klockan är ett utmärkt träningsredskap för alla kräsna idrottare.

Kvalitet: Trots ett anonymt utseende är materialet av bästa kvalitet.

Prisvärd: I jämförelse med andra produkter på marknaden är priset pressat.

Slutsats: Bortsett från att det inte finns någon pulsfunktion när man simmar, innehåller den nya modellen allt man kan begära av funktionalitet. I kombination med en gedigen kvalitet och ett bra pris törs vi redan nu säga att FR 910XT är en av årets bästa träningsprylar.

Pris: 4295 kr. (med puls)

www.garmin.se

Garmin Forerunner 910XT

En snabb titt i bruksanvisningen till Garmins gps-klocka Forerunner 910XT visar att den är skräddarsydd för triathleter. Det bevisas framför allt genom att det är möjligt att mäta hur långt man simmar, och att man med ett knapptryck kan växla mellan cykel och löpning, på skärmen.

Men även om man inte (ännu) har tänkt sig att börja med triathlon, utan istället nöjer sig med att ta en löprunda ibland, så finns det många anledningar till att sätta klockan på önskelistan.

Först och främst är klockan både robust och vattentät, vilket gör att man kan använda den året runt – överallt. Skärmen är stor och tydlig och kan snabbt ställas in så att den visar fyra olika datafält, vilkas innehåll kan definieras på en rad olika sätt.

Till skillnad från Garmins renodlade löparklockor med gps, så finns det varken någon pekskärm eller tryckkänslig boett på klockan. Det upplevde vi dock inte på något sätt som omodernt, eftersom handhavandet blir mer exakt när det finns stora tryckknappar och när informationen på skärmen guidar användaren på rätt spår i handhavandet.

På många sätt är Forerunner 910XT en uppgradering av den orangefärgade 310XT, som många löpare säkert känner till.

Garmin själva framhäver i synnerhet simfunktionerna, och vi håller också med om att både distansmätningen och inte minst den välfungerande simtagsräknaren (stroke counter), som registrerar hur många armtag man använder för att tillryggalägga en distans, är mycket användbara träningsredskap för triathleter och simmare.

Enligt vår erfarenhet är det dock den nya, inbyggda och tryckkänsliga höjdmätaren som är klockans bästa funktion. Med den kan man se exakt hur många höjdmeter man avverkar när man löper eller cyklar. Den informationen kommer att motivera alla som känner hatkärlek till backar.

Nackdelen med 910XT är att pulsmätningen som görs med hjälp av ett mjukt pulsbälte inte fungerar när man simmar. Garmin har inte hittat någon lösning på det ännu, och det innebär att man inte kan anpassa simtempot efter pulsen.

Skapa en profil och läs en recension

Har du ingen profil? Skapa en här

När du har skapat en profil kan du logga in och läsa recensionen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur viktigt är det sociala för dig när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig