Nya heta klockor

Det händer mycket nu på teknikfronten. Alla stora tillverkare lanserar träningsklockor av hög kvalitet till bra priser.

Om du är en prylgalen motionär så har du mycket att se fram emot nu i slutet av 2014. Flera av de stora klocktillverkarna lanserar, eller har precis lanserat, nya träningsklockor. Många av dessa är enklare versioner av tillverkarnas bästa modeller. De har nästan samma funktioner, men kostar betydligt mindre.

Enligt Henrik Bisgård, ägare till en av Nordens största nätsajter med träningsklockor, beror utvecklingen på att allt fler efterfrågar tekniska träningsprylar.

– Tidigare var träningsklockorna främst anpassade för seriösa idrottare som inte var speciellt priskänsliga. Men idag försöker klocktillverkarna nå ut till en bredare publik vars behov är enklare. Och så tror jag att tillverkarna även ser de billigare klockorna som ett sätt att öka intresset för de dyrare modellerna. När folk har vant sig vid sin träningsklocka vill många köpa en ny och dyrare modell, säger han.

Tre nya, prisvärda träningsklockor

Suunto Ambit3 Sport är ett bra bevis på hur en förenklad version av en exklusiv träningsklocka kan se ut. Urtavlan är identisk med Suunto Ambit3 Peak som är något dyrare, och klockan har nästan alla funktioner som Peak har. Sport saknar dock en barometrisk höjdmätare och är cirka en tusenlapp billigare.


Adidas slog på stort när de lanserade den dyra multiklockan SmartRun. Nu kommer klockan i en enklare version för 2 000 kr. Fit Smart mäter pulsen via armbandet och styr träningen. Gps:en och färgskärmen är dock borta.


Polar gjorde ett slags comeback med sin triatlonklocka V800 med inbyggd aktivitetsmätare. Nu kommer en bantad version av klockan. Även denna har aktivitetsmätare, pulsmätare och gps samt massor av löpfunktioner. Priset är rimligt: 1 995 kr.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: