Nya Apple Watch – för dig som tränar

Apples nya version av Apple Watch har fått en rad bra funktioner som är högintressanta för den som tränar. Men allt verkar inte lika lovande.

8 september 2016 av Lasse Lyhne

Den intressantaste nyheten som presenterades i Cupertino, Kalifornien, i går var enligt vår mening inte Iphone7 utan Apple Watch Series 2.

Det har gått två år sedan Apple lanserade den första versionen av klockan. Förväntningarna var höga och många spådde att den skulle vinna matchen mot de mest kända företagen i branschen med träningsklockor som Polar och Garmin.

Det hände som bekant inte. Apple Watch var faktiskt en besvikelse ur ett träningsperspektiv. Klockan saknade inbyggd gps, stegräknaren var otillförlitlig, den var inte vattentät och så var den långsam.

Många nya funktioner

Med tanke på det så har det hänt mycket med den nya versionen. Här är något av det vi har kommit fram till:

Inbyggd gps. Klockan kan nu mäta hastighet och sträcka via gps. Den är mycket tillförlitligare och har också nya navigeringsfunktioner.

Vattentäthet. Klockan är vattentät ned till 50 meter. Det innebär att det finns nya träningsprofiler i klockan i form av simning, rodd osv.

Ny skärm. Enligt Apple har skärmen blivit dubbelt så skarp och ljusstark som tidigare. Det gör att skärmen ska vara den skarpaste och ljusstarkaste av alla Apples produkter.

Snabbare CPU. Klockans processor är dubbelt så snabb som den gamla.

Men här är vi lite mer skeptiska:

Batteritid. Enligt uppgift ska batteritiden vara fem timmar med gps:n aktiverad! Om det stämmer är det inte mycket och gör att Apple Watch hamnar längst ned på listan jämfört med andra gps-klockor.

Navigering. En bra träningsklocka ska ha fysiska knappar som gör att det är lätt att hantera den med hög puls, svettiga fingrar och i regnväder. Apple Watch har pekskärm vilket erfarenhetsmässigt innebär att det blir lite besvärligt att navigera i klockan medan man springer.

Nike+ samarbetet. Apple har lanserat en version av klockan i samarbete med Nike med ny design och integrerad Nike+ app. Det låter spännande, men än så länge ser det inte ut som att Nike+ versionen kan göra så mycket mer än andra träningsklockor.

Nya Apple Watch Nike+ kommer ut i svenska butiker i oktober. Men redan från fredag 9 september finns den att förbeställa på apple.com och nike.com. Pris från ca 4 000 kr.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: