Läs också

Enkel och bra

Fakta: Träningsklocka med optisk pulsmätning utan gps.

Lite för pengarna

Adidas har uppdaterat träningsklockan, men det blir varken hackat eller malet.

## Adidas Fit Smart | |

Plus: Snygg design. Bra app. Pulsmätning och pulsstyrning.

Minus: Saknar gps och flera löpfunktioner. Högt pris.

Pris: 2 000 kr.

Slutsats: Klockan är intressant, men med en prislapp på 2 000 kr ställs den mot gps-klockor med pulsmätning (t.ex. Polar M400), och i det perspektivet får Fit Smart det svårt. Om du främst tränar på gym kan den dock vara ett bra val.

www.adidas.com

Ett mellanting mellan små aktivitetsmätare, som mäter vardagsaktivitet, och riktiga träningsklockor. Det är slutsatsen och problemet med Adidas Fit Smart.

Klockan har ingen skärm som vanliga träningsklockor (istället har den dioder), och den har ingen gps som registrerar information under löprundorna (istället har den en accelerometer). Dock är den lätt, enkel att hantera, välsittande och snygg. Dessutom är den försedd med optisk pulsmätning i armbandet.

I praktiken innebär det att klockan inte fungerar till tempo- och intervallpass. Därtill är distans- och tempomätningen för oprecis. Men till allroundträning, löpning på löpband osv. är den bra. I synnerhet pulsmätningen och pulszonerna är pedagogiska och användbara, och något som många aktivitetsmätare saknar.

Adidas har ändrat formgivningen för den medföljande appen och klockan för trådlöst över data till appen eller datorn. Den delen fungerar utmärkt och appen är överskådlig och informativ. Allra bäst passar Adidas dyra träningsklocka till den som tränar på gym.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: