Löparklocka köpguide
Löparklocka köpguide

Se här vad du ska titta lite extra på innan du köper en löparklocka.

© Colourbox

Köpguide: Så väljer du rätt GPS-löparklocka

Med rätt löparklocka kan du lättare hålla motivationen uppe och träna effektivare. Men vad ska man egentligen tänka på när man ska köpa en löparklocka? Det kan du få reda på i vår köpguide med löparklockor.

4 juni 2017 av Peter Hyldahl

Köpguide till löparklockor

En löparklocka är en stor investering, och det är därför viktigt att du väljer rätt modell.

Du kan hitta löparklockor med inbyggd gps för ca 1 000 kr och du kan hitta klockor för mer än 4 000 kronor. Skillnaden ligger i antalet funktioner, men också i hur bra gps-mottagaren är.

Här nedan kan du se vad du ska titta extra på innan du tömmer spargrisen och köper en ny löparklocka.

Det är framför allt följande sju saker som du bör vara uppmärksam på när du ska till att köpa en ny löparklocka:

  • Pulssensor: Med en pulssensor kan du lätt mäta hur hård belastningen är när du löper. En sådan kostar 300–400 kr.

  • Knappar: De ska sitta så att de är lätta att nå när man springer och de ska ge snabb återkoppling.

  • Batteritid: Om du ofta löper långt så är det viktigt att batteritiden räcker till. De bästa räcker upp till, eller drygt, 50 timmar.

  • Vardagsklocka: Kan den fungera som en vanlig vardagsklocka är priser ofta lättare att acceptera. Och du skickar ut signaler om att du idrottar!

  • Funktioner: Billiga klockor har mer basala funktioner som tempo och distans. Dyrare klockor kan användas till mer specifik träning. Bestäm dig för vad du behöver innan köptillfället – det kan bli dyrt att köpa för billigt.

  • Armband: En detalj som ofta glöms bort. Armbandet ska sitta bra – även när du svettas – utan att skava. Klockan ska helst inte märkas på armen. Klockans vikt spelar också in. Den kan kännas blytung under ett långpass.

  • Skärm: I lyxmodellerna kan du själv ställa in och bestämma vad klockan ska visa. I billigare klockor bör de viktigaste funktionerna visas med stora siffror så att de är lätta att se när du löper.

    Pulsmätare: vad fungerar bäst? Här hittar du svaret.


Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

VILL DU OCKSÅ HA starka rygg- och magmuskler? Det kan du också få. Ett av de allra bästa sätten är att använda ett maghjul. Några minuters träning varje dag stärker din bålmuskulatur, ger dig en bättre hållning och gör så att du undviker att sjunka ihop i överkroppen med ryggont som följd.

JUST NU FÅR du ett maghjul av utmärkt kvalitet tillsammans med Aktiv Träning. Maghjulet är designat med dubbla hjul, vilket ger bra stabilitet, och ergonomiska handtag med fördjupningar för fingrarna. Maghjulet ingår i vårt stora träningsset med maghjul, träningsmatta, gummiband, övningsguide och 3 nummer av Aktiv Träning för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Läs mer om det suveräna erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: