Kan en löparklocka maxa min träning?

Jag vill gärna pressa mig hårdare när jag löptränar. Finns det någon löparklocka eller något annat som kan hjälpa mig med det?

Ja, en löparklocka kan vara precis det du behöver för att träna hårdare. Flera gps-klockor är t.ex. utrustade med en så kallad virtuell partner som du kan löpa ikapp med. Motståndaren visas som en ikon på skärmen och du kan hela tiden se om du ligger framför eller bakom honom. Du kan själv ställa in klockan så att den bestämmer hur snabbt din virtuella partner ska löpa en viss distans.

Löper du med en Iphone eller någon annan slags gps-mobil finns det applikationer som Ghost Race Pro och Endomondosystemet, som också kan ge dig en känsla av att löpa ikapp med någon annan.

En enklare lösning är att mäta upp en sträcka med hjälp av distansmätaren på aktivtraning.se. Räkna ut minuttiden per km och sikta t.ex. på att löpa nästa halvmil 20 sekunder snabbare än du brukar göra. Zooma in på kartan och se var 1 km, 2 km, 3 km, 4 km och 5 km ligger. Skriv ned på handen vilka mellantider du ska slå.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: