Läs också

Smart klump

Produktinfo Gps-löparklocka med många funktioner, t.ex. avancerad pulsmätare och inbyggd stegfrekvensmätare. Vattentät. Data-överföring till Bryton Sport via sladd.

Imponerende og irriterende

Den ser spännande ut men fungerar inget vidare i praktiken. Brytons första löparklocka hade kunnat vara en superbra produkt, men barnsjukdomarna är många.

## Bryton Cardio 40 | |

Funktion: Massor av bra funktioner. Tyvärr för många mjukvarufel.

Kvalitet: Hög teknisk kvalitet. Inga problem med hårdvaran.

Prisvärd: Kan bli en bra produkt, men mjukvaran behöver en rejäl uppdatering.

Slutsats: Billig, snygg design och massor av funktioner – i synnerhet stegfrekvensmätningen är användbar. Tyvärr faller produkten igenom pga. att mjukvaran har stora brister vilket begränsar klockans användningsområde. Svagheterna märks mest när man löper i terrängen.

Pris: 1800 kr.

www.brytonsport.com

Bryton Cardio 40

Det är inget bra tecken när man mitt under ett träningspass får lust att slänga testprodukten på marken och skrika ut sin frustration. Det var dock precis vad som hände när vi testade Taiwanbaserade Brytons första version av en löparklocka med integrerad gps.

Det är annars en intressant produkt med inbyggd gps och massor av funktioner – t.ex. puls och stegfrekvens. Och den modifierbara skärmen har 41 olika datafält att välja mellan! Dessutom finns det möjlighet att föra över träningsdata från klockan till datorn. Allt samlat i en snygg förpackning till ett pris som ligger 30–40 procent under liknande modeller från konkurrenterna.

Tyvärr blir man besviken när man öppnar förpackningen och plockar fram klockan. Brytons löparklocka håller inte måttet varken när det gäller användbarheten eller precisionen, och det kan varken det låga priset, den snygga designen eller alla funktionerna ändra på.

Annars så börjar det bra. Igångsättandet av klockan är smidigt och tar bara några minuter. Under vanliga träningsrundor på väg fungerar klockan bra, den reagerar dock lite trögt när knapparna trycks in, men skärmen är lätt att avläsa och registreringen av tid, distans och hastighet fungerar bra. Speciellt den inbyggda stegfrekvensmätaren är användbar. Den funktionen har vi inte sett förut.

Men redan under lugna träningsrundor avslöjas en del svagheter: klockan kan t.ex. inte visa km-tider med ensiffriga sekundsiffror. Om man löper en km på 4 min och 5 sek, så visar klockan 4:5 istället för 4:05. Dåligt!

Problemen märks ännu tydligare under mer avancerade träningspass. Vi lyckades aldrig få inställningarna att fungera under intervallpassen och menyn är ologisk. Tom. vanliga stoppursfunktioner uppvisar brister.

Precisionen i terrängen är också dålig. Vi tränade med klockan i skogen vid fyra tillfällen och felmarginalen var alldeles för stor.

Flera fel kan nog fixas med en uppdatering av mjukvaran. Bryton brukar vara snabba på att uppdatera sina produkter – vilket Cardio 40 är i stort behov av.

Software opdatering

Aktiv Trænings test af Brytons Cardio 40 ur var baseret på en tidlig udgave af uret. Flere af de softwarefejl vi påpeger er blevet rettet i de udgaver, der er i handlen nu. _SE

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: