Produktinfo: Garmin FR 405cx. Pulsklocka med gps och trådlöst pulsbälte. Mäter hastighet, distans och puls när man tränar. Träningsdata kan laddas upp till Garmin Connect – en träningsdagbok på Internet. Extra remmar medföljer. Finns endast i blått.

Gps-klocka för löpbandet

Forerunner 405cx heter uppföljaren till Garmins populära 405-modell. Klockan innehåller dock bara några få uppdateringar, varav de intressantaste kan användas på löpbandet.

## Garmin Forerunner 405cx | |

Användbarhet: 405cx är enkel att använda; när det regnar fungerar dock touch-boetten dåligt.

Funktion: Precis som 405:an, så visar 405cx allt man vill ha reda på när man tränar.

Prisvärd: 4 000 kronor är mycket för en träningsklocka som inte förbättrats speciellt mycket.

Slutsats: 405cx är en utmärkt löpar- och cykelklocka; men det är 405:an också – för en billigare penning. Men om man gärna vill ha bättre koll på sin kaloriförbrukning när man tränar inne, eller om man brukar ha problem med klockarmbandet är 405cx ett bra val.

Pris: 4.000 kr.

www.garmin.se

Garmin Forerunner 405cx

Den blå färgen, ett par extra armband och en ny metod för att räkna ut hur många kalorier man förbränner. Det är nyheterna i Garmin Forerunner 405cx som är en uppdatering av den ett år gamla Forerunner 405. Det är inga stora förändringar som gjorts, och har man redan den gamla 405:an behöver man inte vara särskilt avundsjuk på träningskamraten om han redan skaffat den nya modellen.

Båda modellerna är nämligen lika i grund och botten. Det enda som skiljer är egentligen bara hur de två modellerna räknar ut kaloriförbrukningen under ett träningspass. Medan 405:an räknar ut kaloriförbrukningen med hjälp av hastighet och distans, så använder 405cx pulsen som måttstock. Den stora fördelen med det är att klockan kan visa hur mycket man förbränner även när man t.ex. springer på löpbandet i gymmet – där en gps inte fungerar. Men är det verkligen en funktion man har användning för? Nej, egentligen inte. För de allra flesta är det fullt tillräckligt med att man kan se sin pulsdata efter ett träningspass och på så sätt få reda på hur effektivt träningspasset varit. Och det kan man både med den nya och den gamla 405:an.

Dessutom är de siffror på kaloriförbrukningen som Garminklockan – och andra liknande klockor – visar så pass felaktiga att om man försöker anpassa sitt kostintag efter klockans kalorivärden, så är risken stor att man kommer att äta alldeles för mycket eller för litet.

Det bekräftas också av vårt test som visar på stor felmarginal jämfört med professionell utrustning – det avslöjas i rutan härunder.

Det innebär dock inte att 405cx är ett dåligt köp. Liksom föregångaren är det en utmärkt löparklocka; någon nyskapelse är det dock inte frågan om. Varför inte Garmin uppdaterat den gamla 405:an med en ny mjukvara till 405cx-nivå är en gåta som bara tillverkaren kan svara på. För egentligen är det bara färgen och de nya klockarmbanden som följer med 405cx, som skiljer de två modellerna från varandra.

Garmin Forerunner 405cx är ett riktigt bra träningsredskap som innehåller flera användbara specialfunktioner; t.ex. virtuell träningskamrat, vägvisning och mycket mer.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: