Garmin lanserar en ny ”tre i en-klocka”

Är Garmin vívoactive HR en löparklocka, en aktivitetsmätare eller en smartklocka?

5 september 2016

Garmin Vívoactive HR Pris: 3 200 kr. Info: garmin.com Fakta: Gps-klocka med sömn-, aktivitets- & pulsfunktioner. Sms & mobilsamtal syns på skärmen.

Vívoactive HR-klockan liknar mest en aktivitets- och sömnmätare, men den har så bra gps- och pulsfunktioner att den mycket väl kan användas som löpar- eller cykelklocka.

Den har även en barometrisk höjdmätare som gör att man kan se hur många höjdmeter man rör sig upp och ned under löp- och cykelrundorna.

Det är annars något som brukar finnas i Garmins dyraste löpar- och cykelklockor. Vívoactive HR är en fantastisk manick med ett anspråkslöst yttre.

Under det enkla skalet finns massor av krut och funktioner. Antalet avancerade löparfunktioner är begränsat, och den lilla skärmen är inte helt lätt att avläsa eller navigera på.

Det är dock småsaker, och något som bara de mest ambitiösa löparna kommer att irritera sig på.

Som aktivitets- och sömnmätare fungerar klockan nära nog perfekt.

Man sköter klockan med två knappar och pekskärmen. Har man stora fingrar kan det vara svårt att komma åt de små fälten.

Slutsats Både en kompetent träningsklocka och en aktivitets- och sömnmätare, som fungerar bra ihop med mobilen och som visar sms och telefonsamtal på skärmen.

Fördelar: Massor av funktioner. Billig i förhållande till hur mycket den klarar av. Nackdelar: Pekskärmen kan vara lite svår att navigera på. Liten skärm.

Sammanlagt får klockan 5 stjärnor av 6.

Source #garmin.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: