Produktinfo: Pulsklocka med minne för de senaste 16 träningspassen. Möjlighet att ställa in personliga pulszoner, kaloriförbrukning m.m. Kodad pulsöverföring via bröstbälte. Tillhörande Gps-pod ger information om distans och hastighet. Dataöverföring via Flowlink (extrautrustning).

Fullblodig bästsäljare

Polars nya pulsklocka är en ypperlig uppdatering och förbättring av populära RS200. RS300x kommer därför att infria förväntningarna från de mest krävande fansen.

## Polar RS300x pulsklocka | |

Användbarhet: Trots de många funktionerna är det mycket lätt att använda menyerna.

Kvalitet: En pulsklocka av högsta kvalitet. Materialen imponerar genomgående.

Prisvärd: Polar RS300x är lite dyrare än konkurrenternas, men pris och kvalitet harmonierar.

Slutsats: RS300x är en fullvärdig uppföljare till föregångaren. Finputsningen av detaljerna har gjort en bra produkt ännu bättre. Klockan passar till ett brett utbud av träningsformer och totalt sett är klockan ett utmärkt träningsredskap för seriösa motionärer.

Pris: 2.295 kr. (inkl. GPS-pod)

www.polarpuls.com

Polar RS300x pulsklocka

RS300x har ett tungt arv att föra vidare. Den ersätter nämligen Polars bästsäljare RS200, som var en utmärkt pulsklocka för seriösa löpare.

Uppföljaren har alltså ingen lätt uppgift men klarar det utmärkt. RS300x har samma uppskattade kombination av mångfaldiga funktioner och enkel menystyrning. De stora trycknapparna finns kvar och är enkla att använda. Faktum är att de är betydligt bättre än knapparna på RS800cx som är tre gånger så dyr. Det är bara den röda mellantidsknappen som känns lite felplacerad. Det är irriterande att knappen måste tryckas in exakt på rätt sätt för att aktiveras. Det ställer speciellt till med problem när man intervalltränar. Då tidsfaktorn är helt avgörande har man varken tid eller ork att hålla på med strulande knappar. Men övning ger som bekant färdighet, och problemet är inte större än att man står ut med det. Det gäller speciellt för RS300x eftersom klockan i övrigt är en mycket angenäm bekantskap. Pulsbältet är t.ex.gjort av ett mjukt material som känns mycket bekvämt runt bröstet, och pulssignalen är självklart kodad så man inte ska få fel information via displayen.

Även menystyrningen kännetecknas av samma genomtänkta och logiska funktionalitet. Tillsammans med kvalitetsintrycket, som allmänt är mycket högt i Polars produkter, så imponerar också klockans enkla handhavande.

RS300x är uppgraderad för att kunna överföra data via det så kallade Flowlink (tillbehör) – en praktisk extrautrustning som gör det extremt lätt att ladda upp träningsdata trådlöst till Polars träningsdagbok som finns på Internet. Här kan man se siffror och grafer, följa hur formen utvecklas och mycket annat.

Även om RS300x som utgångspunkt är en löparklocka fungerar den också utmärkt till andra former av konditionsträning. Vi testade RS300x-varianten med tillhörande Gps-pod som ger upplysningar om hastighet och distans. Om man endast löptränar har man däremot mer nytta av en fotsensor. Vårt test av Gps:ens precision visade att den är godkänd, men sämre än en fotsensor som kalibrerats rätt. Det gäller speciellt om man springer i kuperad terräng. I övrigt är Gps-modulen ett utmärkt tillbehör; bland annat för att den är vattenavvisande och därför passar lika bra i kajaken som på skidorna, cykeln och mycket annat.

Den enda nackdel som vi upplevde med Gps-enheten, är att man blir lite svettig av det elastiska band som ska sitta runt överarmen. Vikten glömmer man också snabbt, även om om en mindre enhet alltid är välkommen.

Visuellt är nya RS300x heller ingen besvikelse. På det hela taget har Polar lyckats riktigt bra med att lösa uppgiften att skapa en uppföljare till sin bäst säljande pulsklocka någonsin.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken form av gruppträning föredrar du på gymmet?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: