Läs också

Enkel och bra

Fakta: Löparklocka med gps, puls och mobilförbindelse. Vattentät. Vikt: 44 gram. 16 timmars batteritid.

Exklusiv löparklocka

Garmins nya löparklocka, Garmin Forerunner 630, fungerar utmärkt, men för de flesta är den lite för avancerad.

## Garmin Forerunner 630 | |

Plus: Enkel att navigera i. Bra kartnavigering. Lagom storlek.

Minus: Priset. Lite plastigt armband. Pekskärmen är känslig för regnväder.

Pris: 4 799 kr inkl. pulsband.

Slutsats: Garmin Forerunner 630 är en klocka för riktigt kräsna löpare som uppskattar löptekniska data och olika tester m.m. För dem är klockan perfekt. Priset är högt och för de flesta räcker det gott och väl med någon av Garmins billigare klockor.

www.garmin.com

Garmin uppdaterade nyligen hela sin serie med löparklockor och lanserade nya versioner av både sina medeldyra och dyra modeller. Vi har testat deras exklusiva FR 630. I likhet med föregångaren så är det här en utmärkt löparklocka som tillfredsställer den mest kräsna löpare.

Antalet funktioner imponerar, och jämfört med den tidigare versionen har klockan fått en metronom vars ljud hjälper för att hålla rätt stegfrevens. Klockan kan också kopplas ihop med mobilen och man kan få massor med smarta funktioner. Man kan t.ex. få notifikationer från mobilen, styra låtlistor och ladda ned nya appar samt skärmvisningar till klockan.

Slutligen har den också en aktivitets- och sömnmätare, avancerad gps-styrning samt navigering. Det sistnämnda har vi saknat länge. Överlag fungerar allt perfekt.

Den största förbättringen är dock navigeringen i klockan. Det är lätt att navigera genom de olika träningsapparna och ställa in dem (Apple-liknande). Knapparna har fått nya, enklare funktioner och pekskärmen är förbättrad. Den har blivit större och känsligare, men är också lite svår att hantera i regn.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: