TomTom Runner Cardio Gps-baserad löparklocka med inbyggd pulsmätare. Vattentät.

Enkel pulsmätning

TomToms funktionella löparklocka har fått en efterföljare som mäter pulsen.

## TOMTOM RUNNER CARDIO | |

Plus: Pulsbälte behövs ej, många bra funktioner, enkelt interface.

Minus: Måste sitta perfekt på armen för att mäta pulsen. Lite instabil pulsmätning vid t.ex. intervaller.

Pris: 2 499 kr.

Slutsats: Ett bra och mycket funktionellt alternativ för den som vill ha koll på pulsen utan att behöva använda ett pulsbälte. Klockan är både snabb och användarvänlig och underlättar pulsträningen betydligt.

www.tomtom.com

Pulsmätning är en funktion som gör att man kan se hur hårt man tränar. Med Tom-Toms nya träningsklocka Runner Cardio med gps har pulsmätningen blivit ännu enklare. I likhet med t.ex. Adidas Smart Run, så använder TomTom sig också av en optisk mätare som mäter blodflödet i armen, istället för ett vanligt pulsbälte runt bröstkorgen.

Tanken är bra eftersom det innebär att klockan är det enda man behöver ha på sig. Men det gäller att armbandet sitter åt bra runt underarmen för att pulsen ska registreras. Om detta lyckas är det lätt att avläsa siffrorna. I likhet med Tom-Tom Runner, som vi testade nyligen, är navigeringen enkel och intuitiv. TomToms interface gör också att det är lätt att se vilken pulszon man tränar i. Pulsen och gps-signalerna fångas upp snabbt och klockan vibrerar och ljuder vid varje km.

Det tar 4–5 min. innan pulsmätningen blir stabil och exakt. I samband med t.ex. intervallträning är den dock inte lika tillförlitlig som ett vanligt pulsbälte.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: