Fakta: Träningsklocka och aktivitetsmätare som också är kompatibel med pulsmätare. Vattentät.

Enkel och dyr träningsklocka

Polar A300 är en enkel träningsklocka med bra design och smarta funktioner, men priset är för högt.

## Polar A300 | |

Plus: Bra kvalitet. Enkel navigering. Bra app.

Minus: Lite högt pris med tanke på att funktionerna är relativt få.

Pris: 999 kr (1 299 kr m. puls)

Slutsats: En liten och bra träningsklocka för den som främst tränar inomhus och inte behöver någon gps. För att utnyttja klockan maximalt behöver man dock köpa till en pulssensor, och då motsvarar priset nästan en gps-klocka.

www.polar.com

Ett mellanting mellan en aktivitetsmätare (t.ex. Polar Loop) och en pulsklocka. Det är den bästa beskrivningen av Polar A300. Den kompakta, vattentäta klockan mäter din aktivitet konstant och informerar via skärmen eller via Polar Flow på mobilen resp. datorn om du har varit tillräckligt aktiv.

Klockan har också inbyggd sömnmätare som håller koll på hur länge och hur bra man sover. A300 är kompatibel med Polars pulssensor. Det ger en mycket exaktare kaloriberäkning och gör samtidigt att klockan kan mäta träningsintensiteten.

Klockan är snyggt designad och har bra knappar. Den reagerar snabbt på knapptryckningar och är enkel att navigera i. A300 saknar dock en gps-mottagare, och det gör att användningsområdet blir begränsat och att målgruppen blir mindre. Det är främst en klocka för gymträning och löpning utan distansmätning.

Skärmen är liten, men informationen är lätt att avläsa tack vare en bra upplösning. Armbandet finns i flera olika färger och är enkelt att byta ut.

Med pulsmätare kostar klockan 1 299 kr. Det är okej, men du kan få en riktigt bra pulsklocka med gps för några få hundralappar mer. Om du vill använda klockan till löpning så finns det därför bättre köp.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: