Fakta: Träningsklocka och aktivitetsmätare som också kan användas som pulsmätare. Vattentät.

Enkel och bra

Garmin Forerunner 225 är marknadens första gps-klocka med optisk pulsmätare för löpare. Den fungerar utmärkt.

## Garmin Forerunner 225 | |

Plus: Pulsmätning runt handleden. Mycket enkel att navigera i.

Minus: Har endast löpfunktioner.

Pris: 2 999 kr.

Slutsats: Garmins första klocka med optisk pulsmätning är lyckad. Navigeringen är mycket enkel och pulsmätningen är exakt och praktisk. Funktionerna är bra, men seriösa löpare kommer att vilja ha fler intervallfunktioner.

www.garmin.se

Ta på dig klockan, tryck på start och spring! Det som imponerar mest med Garmins nya löparklocka är att en så här avancerad gps-klocka är så enkel att hantera.

Forerunner 225 är Garmins första klocka med optisk pulsmätare. Klockan mäter alltså pulsen vid handleden istället för runt bröstkorgen och det behövs därför inget bröstbälte. Funktionen aktiveras så snart man tar på sig klockan och den är mycket exakt. Armbandet sitter åt, men det är inget som irriterar eftersom det finns en mjuk gummiring runt själva pulssensorn som gör att förbindelsen mellan klockan och handleden blir optimal.

Klockan är enkel att ställa in och när man springer är det lätt att se vilken pulszon man befinner sig i via en grafisk färgskärm. Data kan överföras till Garmin Connect via sladd eller blåtand. Klockan har även en accelerometer som registrerar rörelser när gps-signal saknas. Intervaller och rätt avancerade träningspass kan programmeras. FR 225 är en avancerad löparklocka som är enkel att hantera till vardags.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: