Läs också

Enkel och bra

Fakta: Vardagsklocka, träningsklocka och aktivitets- och sömnmätare med inbyggd gps. Armband av äkta läder. Vattentät.

Enkel klocka för alla

Garmin Vivoactive är en ny, snygg smartklocka som innehåller flera praktiska tränings- och aktivitetsfunktioner samlade i en diskret förpackning.

## Garmin Vivoactive | |

Plus: Många bra funktioner, förhållandevis billig.

Minus: Saknar träningsfunktioner.

Slutsats: Ingen specifik träningsklocka, men för vanliga motionärer som kan klara sig utan de mest avancerade träningsfunktionerna, men ändå vill ha en aktivitets- och sömnmätare, är den perfekt.

Pris: 2 399 kr.

www.garmin.com

Man ska inte låta sig luras av det enkla utseendet. Innanför den tunna boetten döljer sig inte bara en löpar-, cykel- och simklocka, utan också en aktivitets- och sömnmätare. Och som om det inte vore nog så innehåller Garmin Vivoactive flera smartklockefunktioner, så att man även kan läsa sms och andra meddelanden från mobilen på klockans skärm. Ja man kan tom. styra sin låtlista via pekskärmen.

Allt detta till ett pris som ligger en bra bit under Garmins dyraste och renodlade träningsklockor. Man får alltså en hel del för pengarna när det gäller Garmin Vivoactive, och klockan löser också sina uppgifter riktigt bra.

Både när man cyklar och springer kan klockan registrera träningspassen via den inbyggda gps:en, och man kan även ansluta klockan till Garmins ANT+-utrustning, t.ex. pulsmätare eller kadensmätare på cykeln. I de mätningar som vi gjorde under testperioden visade sig klockan mäta lika tillförlitligt som renodlade träningsklockor.

Och som aktivitets- och sömnmätare fungerar klockan även bra till vardags. Man kan t.ex. få en förvarning om man sitter still för mycket, och via en smart grafisk översikt kan man se hur mycket mer man bör röra på sig för att uppnå dagens mål. Om man sover med klockan på sig får man också en bra uppskattning om hur bra man har sovit.

Självklart blir det en del kompromisser när man proppar in både tränings- och vardagsfunktioner i en och samma klocka. Detta märks mest under träningsrundorna. Då saknar man specifika knappar för t.ex. mellantid samt start- och stoppfunktioner. Klockans tryckkänsliga pekskärm verkar också sämre än robustare träningsklockor. Vi var dock rätt hårdhänta med klockan under testperioden utan att den gick sönder för det.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: